Powrót 450l do Tangi
Re: Powrót 450l do Tangi
Spoko, akwarium obsadzone do pełna
wrzuć koniecznie fotki całego zbiornika, jestem ciekaw jak te kamienie wyglądają po obsypaniu piaskiem i pierwszych podkopach ryb. Musze się spiąć i zrobić fotki swojego baniaka bo ostatnio dużo się dzieje...

- 0
Zmierzch nad tangaProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
- 1
Trochę przemyśleń... Robiąc oświetlenie zastanawiałem się czy dokładać sterownik aby symulować świt/zmierzch, czy sobie odpuścić. W malawce daje to efekt tylko i wyłącznie wizualnie ładny dla obserwatora no i może zmniejszenie stresu dla ryb, dlatego ten dylemat (150zl nie chodzi piechotą). Po czasie, krótkim, bo dopiero 2 tygodnie pływają ryby, nie żałuję ani złotówki, dlaczego? Zupełnie inne zachowanie ryb od "faz zachodzącego słońca". Auritiusy najpierw przeszukują piasek piasek, jakby chciały się najeść na zapas, następnie w trakcie szukania miejsca na sen ocierają się jedna o drugą jakby chciały sobie powiedzieć dobranoc. Po całkowitym wyłączeniu białego światła, przy tylko czerwonym każda z ryb jest już na wyżej upatrzonym miejscu do spoczynku. Alto natomiast na początek muszą podskubać się na wzajem jakby chciały zaznaczyć, że to on tu będzie spał, po paru minutach nie widać żadnego, jakby ich nie było. Na czerwonym świetle dopiero można je zobaczyć wtulone każdy we własny fragment skały bez ruchu. Macropsy i Cypri w tym czasie mniej więcej jak malawka bez ładu i składu pływa w toni 

- 0
Prosty sterownik- na części do złożenia 50zl ok, trochę bardziej rozbudowany - 100 chyba gotowy.
Trza było rzucić hasło
niedługo będę zamawiał z polską instrukcja + ew. Wsparcie konstruktora w razie problemów
Trza było rzucić hasło

niedługo będę zamawiał z polską instrukcja + ew. Wsparcie konstruktora w razie problemów

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
No mnie właśnie szlak trafia jak muszę coś lutować itp
Dlatego wole gotowe rozwiązania w tym temacie, tym bardziej że to nie sterownik komercyjny a człowieka akwarysty, hobbysty.

- 0
Komercyjny - stworzył go elektronik / akwarysta.
Sporo akwarystow już go używa.
Z dobrym skutkiem
Jak go będę miał to zaprezentuje co i jak
Sporo akwarystow już go używa.
Z dobrym skutkiem
Jak go będę miał to zaprezentuje co i jak
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Mam pytanie do wtajemniczonych. Ile może w pysku nosić C. macrops? Mojej właśnie mija 4 tygodnie i jakoś nie widać żeby chciała wypluć młode.
- 0
Kurcze, gdzieś od tygodnia powinny już pływać.
Może samica czuje zagrożenie , a jednak je już wypuszcza, ale w "spokojniejszym czasie" i na krótko.
A takie cudo widziałeś :
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
nie wiem tylko co to jest, wiem tyle że tanga, widziałem to na tureckiej tanganickiej stronce
Może samica czuje zagrożenie , a jednak je już wypuszcza, ale w "spokojniejszym czasie" i na krótko.
A takie cudo widziałeś :
nie wiem tylko co to jest, wiem tyle że tanga, widziałem to na tureckiej tanganickiej stronce
- 0
Mann am Boden
Spokojniejszego już nie będzie. Mówiłem Ci wcześniej że pierwszym razem wypluła po tygodniu kawior, teraz znowu aż do przesady chomikuje. Dziwne to ryby, jedyne jakie miałem gdzie samiec zbiera bęcki od samicy i to nawet nie w okolicy tarła.
Widziałem, czytałem ale to rośnie do paru centymetrów. Raczej skończyło by jako karma ale fajna rybcia
Bardziej myślałem nad tymi co robią za inkubator dla Synodontów.
Widziałem, czytałem ale to rośnie do paru centymetrów. Raczej skończyło by jako karma ale fajna rybcia

- 0