Mała niecka - 375L
Re: Mała niecka - 375L
Piękna i dwie bestie: 

- 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Piękne ryby i piękne akwarium, miałam możliwość obejrzenia. Na prawdę klimatyczne, robi wrażenie. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Fotki miałem już wrzucić jakiś czas temu, ale ciągle nie było kiedy. Poniżej kilka najaktualniejszych zdjęć. W akwarium pojawiło się więcej kamieni, tak na próbę. Cały czas myślę jednak nad tym aby zostawić z którejś strony sporą przestrzeń z samym piachem i muszlami. Zastanawiam się też czy nie pozbyć się Vallisnerii, czas pokaże
Na razie każdy zajęty sobą para Alto się wyciera, Callipterus się wyciera, Multiki buduja gniazdko tuż przy przedniej szybie, więc za chwilę będą się wycierać, Vittatusy tarły się w listopadzie, ale nic z tego na razie nie wyszło. Samiec Alto i Callipterusa dzielą się niecką. Callipterus przeniósł sobie wszystkie większe muszlę do swojego gniazda, nie zauważył, że w jednej z nich siedzi samiczka Alto. Dlatego teraz na małej przestrzeni wycierają się Alto i Callipterus, nie robią sobie krzywdy, przepychają się po przyjacielsku 

- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Podpowiedzcie proszę czym podkarmiać ryby aby uwydatnić ich kolor? Na chwile obecną karmię mieszanką mrożonek: solowiec, ochotka, lasonogi, szklarka, serca wołowe, kryl gruby. Z żywego leci wodzień i tubifex. Raz w tygodniu spirulina + granulki tropical soft line carnivore. Od czasu do czasu siekam świeże krewetki -ich mięsko wcinają super. Może dorzucić im jakiś suchy pokarm wybarwiający, lub zastosować coś naturalnego?
- 0
Awokado pisze:Podpowiedzcie proszę czym podkarmiać ryby aby uwydatnić ich kolor?
w tandze?

a pow. pokarmy zawierające karotenoidy. czyli zieleninka i krewety. albo płatki, ja dla pielek stosowałem hikari gold... (jako dodatek do naturalnych) ryby były kolorowe ale czy na pewno od tego??
w każdym razie to proces...więc dobór paszy( hikari ma sporo białka więc dla zielożerców to opcja taka sobie) i konsekwencja w stosowaniu... i czas...
- 1
Z tych żywych i już nie na ich bazie powinny wyciągać "kolory", ale bardzo dobrą suchą paszą w płatkach jest OSI Vivid Color, dawałem trofciom, ale też lelelupasom i piaskówkom
- 1
Mann am Boden