Mała niecka - 375L
Re: Mała niecka - 375L
Nawet wody zbliżonej nieda się spreparować. Zawsze inne skały to inne minerały. Mamy wpływ na pH przewodność i na nic więcej tak na prawdę. Dlatego średnio lubię inne fora gdzie priorytetem jest hejt na coś co jest z poza kanonu "biotopu".
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
- 5
sadam8806 pisze:Dlatego średnio lubię inne fora gdzie priorytetem jest hejt na coś co jest z poza kanonu "biotopu".
Tutaj trochę się nie zgodzę

P.s Callipterus znowu rządzi w gnieździe, rozgonił multiki i zaleca się do samiczki

- 0
Świerza porcja fotek. Callipterus pozuje jak modelka (większego powiększenia jego pyska już nie dam rady zrobić), wczoraj wieczorem kiedy robiłem zdjęcia pozował i pozował, aż nagle zabrał się za samiczki i przewalanie piachu co jest widoczne na jednym ze zdjęć. Na Alto muszę zapolować któregoś wieczoru przy karmieniu, wtedy są najbardziej aktywne. Multiki praktycznie nieuchwytne. Ciągle siedzą w gnieździe Callipterusa pod tylną szybą zbiornika, a w dodatku są małe i średnio pozują do zdjęć. Nagrałem też parę krótkich filmików, jak znajdę chwilę do coś skleję i wrzucę.
- 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Dzieki
kiedys muszę usiąść przed zbiornikiem na dluzej i miec pod ręką aparat. A najlepiej z pomocnikiem, który podkarmiałby ryby, wtedy najlepiej pozują :P

- 0
Używam Canona 60D. Ostatnio najczęściej z teleobiektywem, dzięki temu udaje się robić duże powiększenia. Niestety, żeby zrobić kilka dobrych, ostrych zdjęć rybom które cały czas (poza modelką - Callipterusem) się poruszają muszę ich pstryknąć 50-100 i wybierać najlepsze 

- 0
Jak sobie radzą moi mali ulubieńcy? Odzyskali teren?
- 0
Callipterus zabrał się ostro do pracy i powiększa nieckę (wczoraj w końcu widziałem jak przenosi te największe muszle!)
Na dniach dorzucę mu jeszcze więcej winniczków do zbiornika, żeby miał z czego budować. W związku z tym że teren coraz większy to każdy ma miejsce dla siebie. Multiki trzymają się razem (3szt) co ciekawe nic nie kopią tylko wpadają na gotowe, jak Callipterus ułoży muszle tak one w nich mieszkają bez przemeblowań. Muszę się dokładnie przyjrzeć czy na pewno mam układ 1+2 bo wyglądają dość, ale jedna z nich ma dość długie płetwy i choć jeszcze nie jest większa od pozostałych, mam nadzieje, że to właśnie jest samiec 

- 1