Mała niecka - 375L
Re: Mała niecka - 375L
Tez uważam, że nikt się nie doczepi. Skoro można mieć w firmie wypasiony express do kawy to czemu nie wypasione akwarium?
- 0
Awokado pisze:
Jeszcze jedna rzecz, filtracja w zbiorniku jest ok, ale oba filtry skierowane na taflę, w zakamarkach zostaje trochę brudu dlatego pomyślałem, że warto może zainstalować falownik skierowany w stronę dna zbiornika, żeby ładnie gonił cały syf pod zasys filtra. Na pewno możecie polecić jakiś model, kwestia przepływu wody czy wystarczy coś w granicach 1000l/h - 2000 l/h? Falownik działałby tylko w ciągu dnia, na noc żeby rybom spokojniej się spało byłby wyłączony.
Ponawiam pytanie
- 0
Jeżeli ma to być wianie "z dołu" to proponowana "siła" wydaje się zbyt mocna,
przed kilkoma dniami poleciłbym Ci corallie 900, ale jak mi się "pogasiły" już tego nie zrobię.
przed kilkoma dniami poleciłbym Ci corallie 900, ale jak mi się "pogasiły" już tego nie zrobię.
- 0
Mann am Boden
Mam dwa falowniki jvp 2000 i 3000 L/h
Jak mi się uda wyjąć kable zza akwarium to mogę ci pożyczyć do potestowania.
Jak mi się uda wyjąć kable zza akwarium to mogę ci pożyczyć do potestowania.
- 0
Jak ustawiam wylot JBL w kierunku dna np z deszczownią to zamiata całe akwarium, wieje aż za bardzo, a po zapakowaniu koszy przepływ jest pewnie rzędu 1000l/h-1200l/h. Wiadomo falownik nie wieje tak szeroko jak deszczownia. Też patrzyłem na jvp, są w atrakcyjnej cenie. Misiak oba falowniki masz wycelowane na taflę, czy jeden wieje po dnie? Chętnie pożyczę ten słabszy do szybkiego testu, daj znać czy uda się go odłączyć i zgadamy się.
- 0
Pamiętaj "imitujesz" jezioro, a nie rzekę,
większość Twojej obsady to mieszkańcy dna i to w naturze "z dużego dna", a nie płycizn.
Ryby a zwłaszcza narybek nie jest aż tak przystosowany do dużych "przeciągów".
większość Twojej obsady to mieszkańcy dna i to w naturze "z dużego dna", a nie płycizn.
Ryby a zwłaszcza narybek nie jest aż tak przystosowany do dużych "przeciągów".
- 0
Mann am Boden
Aktualnie u mnie są wyłączone. W 720 wieje na tafle 6000L/h i natlenia, jak ustawiałem na dno to wypłukiwał piasek.
Niestety ich nie wyciągnę bez przecinania kabli. Nie wiem czy ten 2000 dałby radę, one mają dość rozstrzelony na boki wylot.
Nie znam się na tangach, ale można by dać silniejszy i włączać go np programatorem na 10 minut kilka a nawet i raz dziennie żeby zamiatał dno.
Niestety ich nie wyciągnę bez przecinania kabli. Nie wiem czy ten 2000 dałby radę, one mają dość rozstrzelony na boki wylot.
Nie znam się na tangach, ale można by dać silniejszy i włączać go np programatorem na 10 minut kilka a nawet i raz dziennie żeby zamiatał dno.
- 0
Misiak pisze:Nie znam się na tangach, ale można by dać silniejszy i włączać go np programatorem na 10 minut kilka a nawet i raz dziennie żeby zamiatał dno.
Dokładnie o to mi chodzi, taki chwilowy przeciąg z samego rana Ewentualnie można zamienić opcję i falownik ustawić na taflę, a filtr mocno w dół żeby zamiatał dno. Tak czy siak falownik się przyda, poczytam jeszcze w sieci jaką moc ludzie wrzucają do takiego zbiornika.
- 0
Poszukam - może 3400 mam wolnego
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie