[270] Mała niecka Callipterusa i jego paczki.
Re: [270] Mała niecka Callipterusa i jego paczki.
O proszę
Gratulacje!! Jakbym nie znalazł Callipterusów to jestem chętny na młode 

- 0
Chętnie odpowiedziałbym, że nie ma sprawy, ale zanim ryby podrosną miną 2-3 miesiące :P Niemniej jednak jesteś pierwszy w kolejce, aby tylko zdrowo rosły
Gdybym w 100% zastosował rady i dietę kolegi Adamsa, to ryby byłyby do odbioru za 2-3 tygodnie 

- 0
Bardzo ładne akwarium. Trochę nie moje klimaty ale gdybym miał wybierać pomiędzy pistią a nurzańcem dałbym tylko i wyłącznie nurzaniec 
I oczywiście witam na forum

I oczywiście witam na forum

- 0
Zmierzyłem dziś parametry - na tę chwilę:
NO2-0 ppm
NO3-25 ppm
pH ~7.8-8
równo po 10 dniach.
Czekamy. Ryby i tak na razie średnio dostępne, więc tym lepiej
A czy cykl ruszył - raczej ruszył. 1 dnia rzuciłem w toń pół kostki mięcha, a jakieś 3-4 dni później osławiony złoty deszcz
NO2-0 ppm
NO3-25 ppm
pH ~7.8-8
równo po 10 dniach.
Czekamy. Ryby i tak na razie średnio dostępne, więc tym lepiej

A czy cykl ruszył - raczej ruszył. 1 dnia rzuciłem w toń pół kostki mięcha, a jakieś 3-4 dni później osławiony złoty deszcz

- 1
+ za złoty deszcz

Choć ja bym od niego zaczął.

Choć ja bym od niego zaczął.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ja dopiero po paru dniach w sumie sobie przypomniałem, że tak mogę wystartować zbiornik. No to mu pomogłem...

- 0
Dobrze, że zbiornik całkiem spory i łatwo było trafić, a nie trochę do wody a trochę na ścianę

- 0
Myślę o innym doborze obsady. Callipterus jest na razie nieosiągalny
A nie chcę i nie mam warunków ($$) na WFki.
Jak zawsze po głowie chodzą mi Alto. Calvusy, Compressy. Ale może tym razem grupka Alto shelli?
Na ten przykład 2+4 Alto shell + 8 sztuk Nigripinnisów. Tylko, że nie mam strzelistych skałek,najwyższe mają jakieś połowę wysokości baniaka. Nie ma opcji dostać też serpentynitu na chwilę obecną tak wielkiego, że zrobię sobię skałę na 0.5 m
Jedynie łupki, a one tu mi totalnie nie pasują. Co o tym myślicie?

Jak zawsze po głowie chodzą mi Alto. Calvusy, Compressy. Ale może tym razem grupka Alto shelli?
Na ten przykład 2+4 Alto shell + 8 sztuk Nigripinnisów. Tylko, że nie mam strzelistych skałek,najwyższe mają jakieś połowę wysokości baniaka. Nie ma opcji dostać też serpentynitu na chwilę obecną tak wielkiego, że zrobię sobię skałę na 0.5 m

- 0
Teoretycznie te 120 cm to nieco mało dla paracipri, ale w praktyce to jednak wbrew pozorom stateczne ryby, skałki są bardziej jako punkty topograficzne, a jak zechce zawisnąć/przytulić się głowa w dół to zrobi to i przy niższej.
Alto shelle zawsze i wszędzie polecać będę.
W tym układzie nie masz "wchodzenia" sobie w drogę.
Alto shelle zawsze i wszędzie polecać będę.
W tym układzie nie masz "wchodzenia" sobie w drogę.
- 0
Mann am Boden