choroba kardynałka chińskiego
|Strona 1 z 1
choroba kardynałka chińskiego
Witam wszystkich, mam mały problem z kardynałkami chińskimi. Trzy dni temu zaużyłem białą kropke przy że tak powiem pyszczku
która dziś zmieniła się w przezroczystą " bańkę ?" .
Ktoś może miał już taki przypadek i czym to leczyć bo w google za bardzo nie znalazłem info na ten temat.
Zbiornik 72 l
temp 24-25C
filtracja mini kani 120
pokarm hikari mikro pallets i JBL Novo color
testow nie robilem wody a twardosc jak w kranie
Wszelkie sugestie mile widziane
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu

Ktoś może miał już taki przypadek i czym to leczyć bo w google za bardzo nie znalazłem info na ten temat.
Zbiornik 72 l
temp 24-25C
filtracja mini kani 120
pokarm hikari mikro pallets i JBL Novo color
testow nie robilem wody a twardosc jak w kranie
Wszelkie sugestie mile widziane
- 0
Re: choroba kardynałka chińskiego
to samo miała moja bratowa z neonkami inessa. te same objawy ten sam "bombel" przy pysku. to prawdopodobnie jakaś choroba genetyczna. jeżeli chodzi o te neonki to rakowatość bodajże. nie wiem czy to akurat to samo u Twoich ryb jest ale skoro pamiętałem to podzielę się informacją 

- 0
Dzięki wielkie za info, jak to choroba genetyczna wiem już w jakim zoologicznym więcej ryb nie kupie bo to nie pierwszy przypadek że od niego ryby chorują.
- 0
Proponuje podzielić się się to informacją,
- 0
50L rośliniak
25L bojownik
25L bojownik
Chyba raczej zachowam ją dla siebie, może pecha miałem lub zbieg okoliczności. Nie będę oczerniać sklepu na forum publicznym .
Sorry
Sorry
- 0
Spróbuj zastosować FORMISOL z ZOOLEK ja go stosuje na wszelkie dziwne objawy jakie się pokazują na rybach . Dawna nazwa preparatu to FMC .
- 0
Hmmmm , to preparat odkażający a ja nie mam co odkażać bo tylko kardynałki mi chorują reszta obsady jest ok.
Tak z innej beczki , ten bąbel ze zdjęcia (up) znikną i ryba nie nosi śladów żadnej choroby. Zostały jeszcze trzy do samo wyleczenia.
Tak z innej beczki , ten bąbel ze zdjęcia (up) znikną i ryba nie nosi śladów żadnej choroby. Zostały jeszcze trzy do samo wyleczenia.
- 0
to dobze ze jest ok , ale mi pomógł kilku krotnie jak ryby mi zaczynały chorować .
- 0
|Strona 1 z 1