Molinezja zapadnięty brzuch foto
|Strona 1 z 1
Molinezja zapadnięty brzuch foto
Witam,
Ostatnio zauważyłem u jednej z molinezji zapadnięty brzuch. Czy to jest jakaś choroba która może się rozprzestrzenić na inne osobniki?
Parametry wody wg testu papierkowego tetry w normie.
Ostatnio zauważyłem u jednej z molinezji zapadnięty brzuch. Czy to jest jakaś choroba która może się rozprzestrzenić na inne osobniki?
Parametry wody wg testu papierkowego tetry w normie.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Molinezja zapadnięty brzuch foto
Źle wygląda ta molinezja - inne ryby wyglądają podobnie ????
Opisz akwarium i ostatnie zmiany
Opisz akwarium i ostatnie zmiany
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Hej,
Nie, tylko ta jedna jest taka,
Pozostałe w dobrej formie.
Brak zmian w ostatnim czasie.
Akwarium towarzystkie z gupikami, molinezjami i neonami. Parametry wody dobre, gupiki i molinezje sie rozmnażają jak nienormalne. Musiałem już dwa razy ryby do zoologicznego odnosić bo brak miejsca
Problem jest tylko u tego jednego konktretnego osobnika
Nie, tylko ta jedna jest taka,
Pozostałe w dobrej formie.
Brak zmian w ostatnim czasie.
Akwarium towarzystkie z gupikami, molinezjami i neonami. Parametry wody dobre, gupiki i molinezje sie rozmnażają jak nienormalne. Musiałem już dwa razy ryby do zoologicznego odnosić bo brak miejsca
Problem jest tylko u tego jednego konktretnego osobnika
- 0
- Nowy na forum
Samiec czy samica ?
Czasem samice tracą cały brzuch przy porodzie - coś się zmieniło ostatnio , jakieś nowe zmiany w obsadzie .
Im więcej napiszesz nam informacji tym trafniej będzie można próbować stwierdzić co się jej stało
Czasem samice tracą cały brzuch przy porodzie - coś się zmieniło ostatnio , jakieś nowe zmiany w obsadzie .
Im więcej napiszesz nam informacji tym trafniej będzie można próbować stwierdzić co się jej stało
- 0
No dziś rano wyłowiłem już martwą.
Samica. Jak pisałem wcześniej żadnych zmian nie bylo. Jedynie co odłowiłem kilka młodych dla przyjaciela bo kocą się jak nienormalne. No i odłowiłem jedną dużą molinezje samca. Poza tym żadnych zmian. Parametry wody sprawdzam co tydzień. Podmiany wykonuje regularnie.
Samica. Jak pisałem wcześniej żadnych zmian nie bylo. Jedynie co odłowiłem kilka młodych dla przyjaciela bo kocą się jak nienormalne. No i odłowiłem jedną dużą molinezje samca. Poza tym żadnych zmian. Parametry wody sprawdzam co tydzień. Podmiany wykonuje regularnie.
- 0
- Nowy na forum
Czasem u żyworódek tak się zdarza. Wypruja z siebie wszystko z młodych i wycieńczone padają. Nie wiem czy to choroba czy taka przypadłość żyworódek.
Molinezja , mieczyk, gupik - u każdej samicy z tych ryb taka przypadłość się zdarzała. Nie na każdej która miałem to występowało - bardzo mały odsetek wręcz.
Molinezja , mieczyk, gupik - u każdej samicy z tych ryb taka przypadłość się zdarzała. Nie na każdej która miałem to występowało - bardzo mały odsetek wręcz.
- 0
u mnie też tak się zdażało, po porodzie brzuch zapadnięty i upadek po pewnym czasie
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 18
- GG: 4993916
|Strona 1 z 1