ocieranie się ziemków
ocieranie się ziemków
nie wiem co sie dzieje, ale tylko ziemki ocierają się o podłoże, miałem w akwarium piach kwarcowy z LM do piaskownic. Po ostatniej wizycie u woytka na kawce dał mi kwas solny aby sprawdzić czy nie raguje , ale okazało się , że po wlaniu kwasu pieni się , wiec podłoże poszło won. Nowy piach kwarcowy zamówiony z aledrogo przyjechał, test zrobiony "ok" duża podmiana wody i jak myślicie, przejedzie ocieranie sie ziemków.
- 1
jakieś 412l
Re: ocieranie sie ziemkow
Jak choroba to nie dobrze - ocierają się - może mają jakieś zmiany na skórze-łuskach coś widać
Z ziemkami ci niestety nie pomoge - miałem raz dwie parki - efekt największy wytłukł resztę zanim doszło do pierwszego tarła - na szczęście bez chorób
Z ziemkami ci niestety nie pomoge - miałem raz dwie parki - efekt największy wytłukł resztę zanim doszło do pierwszego tarła - na szczęście bez chorób
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ktoś gdzieś kiedyś pisał, że może to być wywołane przez pokarm granulowany, który wcześniej nie namaczany pęcznieje
w żołądkach ryb i powoduje ocieranie.
Ja miałem to samo przy Guianacara Stergiosi - powodem na pewno nie był pokarm a złe parametry wody.
w żołądkach ryb i powoduje ocieranie.
Ja miałem to samo przy Guianacara Stergiosi - powodem na pewno nie był pokarm a złe parametry wody.
- 0
karmie je jedynie pokarm tetry w platkach i czipsy też tetry i mrożonki
- 0
jakieś 412l
Re: ocieranie się ziemków
Jest dużo opcji, zła dieta, parametry, choroba itp. Trudno zgadywać skoro nie ma podstawowych wiadomości o akwarium. Od dawna tak mają? Może po prostu się przejadły?
W dziale choroby jako obowiązek trzeba zrobić aby każdy kto tworzy temat podawał podstawowe wiadomości (wielkość akwarium, parametry, od kiedy zauważył chorob, itp) powinno być wtedy łatwiej zdiagnozować chorobę.
W dziale choroby jako obowiązek trzeba zrobić aby każdy kto tworzy temat podawał podstawowe wiadomości (wielkość akwarium, parametry, od kiedy zauważył chorob, itp) powinno być wtedy łatwiej zdiagnozować chorobę.
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Re: ocieranie się ziemków
Pływają oki, tylko co jakiś czas się ocierają o dno, piach zmieniłem wczoraj plus lekka podmiana wody dziśaj podmieniłem około 130 l , czas pokaże.
- 0
jakieś 412l