chory kirysek
Re: chory kirysek
I to jest powód do niepokoju - ryby powinny szamac aż uszy się trzęsą
Pełna kwarantanna - profilaktycznie
Pełna kwarantanna - profilaktycznie
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
miewan pisze:to zapakuj zielony rogatek i obserwuj czy zmieni kolor
o co cho z tym rogatkiem? zmienia kolor jak za duzo czego jest?
- 0
112L - Mała Biała - Tanganika
Też nie wiem dokładnie o co chodzi z tym rogatkiem.
A co do kiryska - na żwawość nie mogę narzekać, właśnie wyskoczył mi z miski A co do jedzenia, to nie jest normalne, że zestresowana ryba w misce nie przejawia chęci przyjmowania pokarmu?
A co do kiryska - na żwawość nie mogę narzekać, właśnie wyskoczył mi z miski A co do jedzenia, to nie jest normalne, że zestresowana ryba w misce nie przejawia chęci przyjmowania pokarmu?
- 0
Jak rogatek nie rośnie znaczy - należy szukać niedoboru lub nadmiaru jakiegoś składnika bądź szykuje się problem
Rogatek rośnie zawsze - jak chwasty, powinien mieć taki bardzo dzo zieloniutki kolor - gdy ma inny warunki w akwarium pikują w zła stronę
Rogatek rośnie zawsze - jak chwasty, powinien mieć taki bardzo dzo zieloniutki kolor - gdy ma inny warunki w akwarium pikują w zła stronę
- 0
chory kirysek
pewnie się zmienia kolor przy jakimś poziomie związków azotu. ale chciałbym poznać szczegóły.
edit. a to spoko. u mnie idzie bez problemu. pytałem o ten kolor bo od dołu idzie w stronę brązu, ale to.pewnie za sprawą glona z jakim również walcze.
generalnie jest jasno zielony jak rosnie.
edit. a to spoko. u mnie idzie bez problemu. pytałem o ten kolor bo od dołu idzie w stronę brązu, ale to.pewnie za sprawą glona z jakim również walcze.
generalnie jest jasno zielony jak rosnie.
- 0
112L - Mała Biała - Tanganika
Badań nigdy nie robiłem - więc dalej nie pomogę
- 0
Przy silnym oświetleniu akwarium rośnie błyskawicznie, ale to samo z uwagi na fakt, że pochłania duże ilości amoniaku (obniża też poziom NO3, NO2 ), więc im lepiej rośnie ( wykluczając światło ) tym gorzej z wodą
- 0
Mann am Boden
Ahaa, a ja zastanawiałem się dlaczego wszystko rosło a rogatek o najmniejszych wymaganiach się sypał
- 0
Wybrałem się wczoraj do lasu za ciołkowskiego i nazbierałem sporo liści dębu zwykłego i czerwonego, czy oba nadają się do akwarium? I ile mniej więcej muszą się suszyć zanim będę mógł je wyparzyć i włożyć do zbiornika?
- 0