Dziwna płetwa Neon Innesa
|Strona 1 z 1
Dziwna płetwa Neon Innesa
Dzień dobry.
Mam pytanie odnośnie neona Innesa. W zbiorniku 70 litrów, miałem 8 neonów, po czasie dokupiłem 4. Na jednym z nich dojrzałem plamę w miejscu łączenia grzbietu i płetwy. Jest żywy, pobiera pokarm, reszta rybek bez zmian. Trudno było mi uchwycić zmianę na zdjęciach, ale może uda Wam się zobaczyć.
Reszta osady to 5 kirysów, temperatura wody 25 stopni, sporo roślinności, korzenie.
Mam pytanie odnośnie neona Innesa. W zbiorniku 70 litrów, miałem 8 neonów, po czasie dokupiłem 4. Na jednym z nich dojrzałem plamę w miejscu łączenia grzbietu i płetwy. Jest żywy, pobiera pokarm, reszta rybek bez zmian. Trudno było mi uchwycić zmianę na zdjęciach, ale może uda Wam się zobaczyć.
Reszta osady to 5 kirysów, temperatura wody 25 stopni, sporo roślinności, korzenie.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Dziwna płetwa Neon Innesa
Wygląda na uszkodzenie mechaniczne (słabo trochę widać).
Dopóki jest wszystko ok, nie ma raczej się czym przejmować.
Dopóki jest wszystko ok, nie ma raczej się czym przejmować.
- 1

Re: Dziwna płetwa Neon Innesa
Nie jest to bardzo rzadkie, a większość neonów jest BARDZO podatna na choroby, takie jak choroba neon tetra. Ja osobiście używam soli akwariowej (marka: api) i rozcieńczam ją, aby moje przypadkowo jej nie zjadły. to działa naprawdę dobrze, ale nie należy się tym zbytnio martwić. Jeśli jednak sytuacja się pogorszy, należy odizolować ryby i zapewnić im stałą podmianę wody oraz sól akwariową. Istnieją również granulki przeciwwymiotne, które wydają się działać, ale ja używam tylko soli akwariowej 

- 1
- Nowy na forum
- Reputacja: 1
- GG: 0
|Strona 1 z 1