sera
|Strona 1 z 1
sera
Witam
mam takie pytanie czy ktoś używał sera blackwater aquatan ? Chodzi mi o to czy on naprawdę trochę zmiękcza i zakwasza wodę?
To jest opis co ten produkt robi "Sera blackwater aquatan to połączenie uzdatniacza wody wodociągowej i wyciągu z torfu, dodatkowo zawiera witaminy i kwasy humusowe. Uzdatniacz wody z naturalnymi wyciągami z torfu, mikroelementami, witaminami i kwasami humusowymi. Poprawia warunki w wodzie dla ryb z miękkich i lekko kwaśnych wód oraz hamuje rozwój niechcianych bakterii, grzybów, pleśni i glonów. Strąca szkodliwe jony metali zawarte w zwykłej wodzie.Neutralizuje związki chloru".
Teoretycznie zastępuje wkład torfowy do filtra, tak ?
mam takie pytanie czy ktoś używał sera blackwater aquatan ? Chodzi mi o to czy on naprawdę trochę zmiękcza i zakwasza wodę?
To jest opis co ten produkt robi "Sera blackwater aquatan to połączenie uzdatniacza wody wodociągowej i wyciągu z torfu, dodatkowo zawiera witaminy i kwasy humusowe. Uzdatniacz wody z naturalnymi wyciągami z torfu, mikroelementami, witaminami i kwasami humusowymi. Poprawia warunki w wodzie dla ryb z miękkich i lekko kwaśnych wód oraz hamuje rozwój niechcianych bakterii, grzybów, pleśni i glonów. Strąca szkodliwe jony metali zawarte w zwykłej wodzie.Neutralizuje związki chloru".
Teoretycznie zastępuje wkład torfowy do filtra, tak ?
- 0
Re: sera
Specyfiku nie znam ale wrzucałem wkład torfowy do filtra.
pH bez zmian (nadal wysokie), woda - koloru mocnej herbaty.
Może (zaznaczam: może), jednak to moje podłoże zawyżało pH
cały ten czas i torf sobie z nim po prostu nie radził.
Ale tak czy siak będę omijać
Może (zaznaczam: może), jednak to moje podłoże zawyżało pH
cały ten czas i torf sobie z nim po prostu nie radził.
Ale tak czy siak będę omijać

- 0

mam takie pytanie czy ktoś używał sera blackwater aquatan
Jako kompletny, akwarystyczny debil, zaczynający prawie 4 lata temu przygodę z akwarystyką, kierowałem się wszystkimi wskazówkami, zawartymi w broszurach Sery. Potem przychodziły kolejne rozczarowania. Mają świetny PR, genialnych ludzi od reklamy. Ale - od lat omijam Serę z daleka

- 0
thaz pisze:Specyfiku nie znam ale wrzucałem wkład torfowy do filtra.
A jak z twardością wody? Jak masz wysokie to chyba szkoda zachodu.
- 0
Sklep Zoologiczny
KAMELEON
ul. Ryska 1
Białystok
Pn-pt 10-18
Sobota 10-16
https://www.facebook.com/kameleonbialystok
KAMELEON
ul. Ryska 1
Białystok
Pn-pt 10-18