Podmiana wody - akwarium 72 litry
Re: Podmiana wody - akwarium 72 litry
Oto to to to właśnie
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ok to poczekam jeszcze z tym specyfikiem. Zobaczę co się będzie działo. Mam filtr z pojemnikiem na biologiczna filtrację. Mam tam ceramikę, która była w zestawie, ale mam też zeolit. Co będzie na razie lepsze?
Dzisiaj też przyszła zamówiona lampa LED Aquael Plant, akwarium ma 40 cm wysokości, może też ta lampa z zestawu od Aquaela nie doświetla tak roślin, spróbuję na dwie lampy,
No i postaram się coś jeszcze dosadzić. Najważniejsze, że wszystko w miarę idzie do przodu, pocieszyliścir mnie, że się nic złego nie dzieje.Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Wysłano z OnePlusa 7T Pro przy użyciu Tapatalka.
Dzisiaj też przyszła zamówiona lampa LED Aquael Plant, akwarium ma 40 cm wysokości, może też ta lampa z zestawu od Aquaela nie doświetla tak roślin, spróbuję na dwie lampy,
No i postaram się coś jeszcze dosadzić. Najważniejsze, że wszystko w miarę idzie do przodu, pocieszyliścir mnie, że się nic złego nie dzieje.Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Znalazłeś rozwiązanie problemu? Napisz, na pewno komuś pomożesz!
Zostaw fabryczną ceramikę, ale mam jeszcze pytanie - gąbka też jest fabryczna ????
Jeśli tak - zamiana na drobnoziarnista Gabke i powoli do przodu i celu.
Jeśli tak - zamiana na drobnoziarnista Gabke i powoli do przodu i celu.
- 0
Fabryczna. Nie bardzo wiem jak dobrać gąbkę do Aquaela turbo 500? Nie wiem jak to się patrzy, żeby była dobra.
Szkoda, może trochę też tych bakterii co się może i coś wytworzyło przez tydzień na gąbce, czy nie ma czego żałować?
Szkoda, może trochę też tych bakterii co się może i coś wytworzyło przez tydzień na gąbce, czy nie ma czego żałować?
- 0
Jak na pierwsze akwarium, to moim zdaniem jest super. Nie grzeb nic i nic nie zmieniaj. Zwyczajnie poczekaj. Czas w akwarystyce ma duże znaczenie. No cóż herbaciana woda ma tez swój urok. Mnie osobiście bardzo podoba się herbata w akwarium. Niektórzy akwaryści bardzo by chcieli mieć wodę koloru herbaty w akwarium. Dodałabym tylko trochę rogatka, żeby wyciągał azotyny z wody.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Okrągła gąbka 10cm wysokości wystarczy lub prostokąt 10/10 cm drobnoziarnista.
Tu nie ma herbaty, tu jest mleko.
Chyba żem ślepy.
Tu nie ma herbaty, tu jest mleko.
Chyba żem ślepy.

- 0
No tak mleczna trochę jest. Herbata była, ale taka bardzo słaba przed podmianką. Dziękuję jeszcze raz za pomoc wszystkim 
. Najważniejsze iść do przodu i się nie poddawać. Na razie jest silna motywacja.
A propo mleka to myślę też, że się wyklaruje.

A propo mleka to myślę też, że się wyklaruje.
- 0
.Dzisiaj też przyszła zamówiona lampa LED Aquael Plant, akwarium ma 40 cm wysokości, może też ta lampa z zestawu od Aquaela nie doświetla tak roślin, spróbuję na dwie lampy,
Narazie świeć jedną, na początek nie przesadzaj ze światłem. Włącz samego planta, rośliny się ucieszą.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
- GG: 0
Już Was nie chce męczyć, ale po prostu żyje razem z tym akwarium. Jak jestem w domu to patrzę jak się rozwija i co się dzieje. Podoba mi się to. Nie wygląda chyba źle, zdecydowanie lepiej jak przed podmianką.
Jeszcze tylko Was zapytam czy tego Aquaela Turbo 500 to jakoś przykręcać w takim zbiorniku, bo chyba jakiejś pralki za bardzo nie robi? Trochę napowietrzam, ale nie dużo i widzę że tafla wody ładnie okrąża zbiornik.
Aha i skoro w tej jednej lampie LED mam ten tryb nocny z kilkoma niebieskimi diodami to czy mogę tak świecić akwarium w nocy np? Nie będzie to miało jakiegoś złego wpływu? Po prostu lubię na nie sobie popatrzeć
. Wiem, że o tym trybie nocnym są różne opinie, ale skoro jest to bym wykorzystywał go w nocy.
Tu zdjęcie aktualne przy włączonych obu lampkach.Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Jeszcze tylko Was zapytam czy tego Aquaela Turbo 500 to jakoś przykręcać w takim zbiorniku, bo chyba jakiejś pralki za bardzo nie robi? Trochę napowietrzam, ale nie dużo i widzę że tafla wody ładnie okrąża zbiornik.
Aha i skoro w tej jednej lampie LED mam ten tryb nocny z kilkoma niebieskimi diodami to czy mogę tak świecić akwarium w nocy np? Nie będzie to miało jakiegoś złego wpływu? Po prostu lubię na nie sobie popatrzeć

Tu zdjęcie aktualne przy włączonych obu lampkach.Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0