Filtr do akwarium 288l

Tutaj możesz poruszać dowolne tematy związane z akwarystyką

Filtr do akwarium 288l

autor: vaiper » 30 maja 2020, 20:38

Witam czy do akw.288l wystarczy filtr turbo 2000 Aquaela tylko w grę wchodzi wewnętrzny czy coś innego. Pozdrawiam
  • 0

Nowy na forum
 
Posty: 10
Rejestracja: 27 mar 2020, 06:20
Lokalizacja: Białystok
Reputacja: 2
GG: 0

Re: Filtr do akwarium 288l

autor: thaz » 30 maja 2020, 20:43

Oj, raczej trochę mało - dałbym jednak tam jakiś kubeł z większą powierzchnią filtracyjną.
Jakie wymiary?
  • 0

Obrazek
Awatar użytkownika
Prezes
 
Posty: 5008
Rejestracja: 27 wrz 2013, 09:13
Lokalizacja: Sobolewo/Białystok
Reputacja: 645
GG: 4361230

Re: Filtr do akwarium 288l

autor: vaiper » 30 maja 2020, 20:51

120x40x60
  • 0

Nowy na forum
 
Posty: 10
Rejestracja: 27 mar 2020, 06:20
Lokalizacja: Białystok
Reputacja: 2
GG: 0

Re: Filtr do akwarium 288l

autor: Bieta » 30 maja 2020, 20:55

Zdecydowanie za mało. Moim zdaniem potrzebny jest kubeł.
  • 0

Niby nie ma ideałów, a jednak jestem.
Awatar użytkownika
Rezydent
 
Posty: 2460
Rejestracja: 24 lut 2016, 23:16
Lokalizacja: Białystok, Wysoki Stoczek
Reputacja: 390
GG: 0

Re: Filtr do akwarium 288l

autor: vaiper » 30 maja 2020, 21:21

Jaki litraż tego kubełka
  • 0

Nowy na forum
 
Posty: 10
Rejestracja: 27 mar 2020, 06:20
Lokalizacja: Białystok
Reputacja: 2
GG: 0

Re: Filtr do akwarium 288l

autor: dwojak23 » 31 maja 2020, 09:09

Np. JBL e1501 a może nawet e1901, Aquael ultramax 2000 jest tego na rynku. Nawet jak kupisz za mocny filtr to można skręcić przepustowość wody aby nie robił pralki w szkle.
  • 0

Awatar użytkownika
Rezydent
 
Posty: 955
Rejestracja: 02 paź 2013, 18:30
Lokalizacja: białystok
Reputacja: 239
GG: 0

Re: Filtr do akwarium 288l

autor: vaiper » 31 maja 2020, 10:16

A jak mam już filtr turbo 2000 może coś do tego bo cały czas mleczna woda bakterie dodaje stability.
  • 0

Nowy na forum
 
Posty: 10
Rejestracja: 27 mar 2020, 06:20
Lokalizacja: Białystok
Reputacja: 2
GG: 0

Re: Filtr do akwarium 288l

autor: dwojak23 » 31 maja 2020, 13:29

vaiper pisze:A jak mam już filtr turbo 2000 może coś do tego bo cały czas mleczna woda bakterie dodaje stability.

Możesz dokupić drugi taki sam filtr :D lub poszukać zewnętrznego ale np. tetra 1200?. Mlecz woda = pierwotniaki
  • 0

Awatar użytkownika
Rezydent
 
Posty: 955
Rejestracja: 02 paź 2013, 18:30
Lokalizacja: białystok
Reputacja: 239
GG: 0


Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości
Reputation System ©'