Osada akwarium 72l
|Strona 1 z 1
Osada akwarium 72l
Witam,
Czy można łączyć poniższe gatunki ?
Badis Bengalski, Badis Błękitnopłetwy Kirysek Panda,Limka Czarnopręga,Neon Innesa, Żałobniczka.
Jeśli tak to jakie ilości do akwarium 72l, jeśli jakieś ze sobą nie mogą być to jakie ?
Czy można łączyć poniższe gatunki ?
Badis Bengalski, Badis Błękitnopłetwy Kirysek Panda,Limka Czarnopręga,Neon Innesa, Żałobniczka.
Jeśli tak to jakie ilości do akwarium 72l, jeśli jakieś ze sobą nie mogą być to jakie ?
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Osada akwarium 72l
Neon inessa, kirys panda i żałobniczka - nie ta wielkość akwarium
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Dziękuje,
Niestety jest to dość lakoniczna odpowiedz. Rozumiem ze sugerujesz większe akwarium, niestety większość poradników uważa ze takie będzie wystarczające. Martwią mnie różnice między gatunkami ryb.
Niestety jest to dość lakoniczna odpowiedz. Rozumiem ze sugerujesz większe akwarium, niestety większość poradników uważa ze takie będzie wystarczające. Martwią mnie różnice między gatunkami ryb.
- 0
- Nowy na forum
1 parametry życiowe ryb powinny być zbliżone do siebie.
2 wielkość akwarium dobiera się pod ryby i ich wymagania - nie odwrotnie.
3 neon ryba stadna - min . 20/30 szt.
4 kirys - ryba stadna - 20/30 szt
5 żałobniczka to samo
I jak je widzisz w 72 l ?
Badis - jeden gatunek miałem kiedyś w 72l - który ciężko powiedzieć, słabo są oznaczone. Ale tu nie sugeruję nic - zależy od temperamentu ryb.
2 wielkość akwarium dobiera się pod ryby i ich wymagania - nie odwrotnie.
3 neon ryba stadna - min . 20/30 szt.
4 kirys - ryba stadna - 20/30 szt
5 żałobniczka to samo
I jak je widzisz w 72 l ?
Badis - jeden gatunek miałem kiedyś w 72l - który ciężko powiedzieć, słabo są oznaczone. Ale tu nie sugeruję nic - zależy od temperamentu ryb.
- 1
„3 neon ryba stadna - min . 20/30 szt.” - tutaj doczytałem ze min 10 w stadzie, ale podejrzewam ze dla ryb im więcej tym lepiej
„4 kirys - ryba stadna - 20/30 szt”- tu wyczytałem ze minimalnie 6 preferowane 10
„5 żałobniczka to samo” -jak wyżej doczytałem ze minimum 6-8
Teraz pytanie, czy uda się wybrać jeden gatunek który preferuje ławice i 2 odrzucić. Czy pozostałe gatunki się ze sobą nie gryzą ? (Studiując warunki maja podobne ) i w jakich ilościach je zestawić do akwarium 72l, dodam ze mam jeszcze akwarium 200l z czasów dzieciństwa ale wolałbym zacząć od mniejszego
„4 kirys - ryba stadna - 20/30 szt”- tu wyczytałem ze minimalnie 6 preferowane 10
„5 żałobniczka to samo” -jak wyżej doczytałem ze minimum 6-8
Teraz pytanie, czy uda się wybrać jeden gatunek który preferuje ławice i 2 odrzucić. Czy pozostałe gatunki się ze sobą nie gryzą ? (Studiując warunki maja podobne ) i w jakich ilościach je zestawić do akwarium 72l, dodam ze mam jeszcze akwarium 200l z czasów dzieciństwa ale wolałbym zacząć od mniejszego

- 0
- Nowy na forum
Stawiaj odrazu tą dwusetke, gwarantuje że po pół roku będzie wydawała Ci się za mala
uwierz że im więcej wody tym łatwiej.

- 2
- Rezydent
- Reputacja: 146
Jak masz większe - nie zastanawiaj się .
Kirysy stado + pielęgnice para i masz komplet ma akwarium.
72l zostaw na kotnik
Kirysy stado + pielęgnice para i masz komplet ma akwarium.
72l zostaw na kotnik
- 1
Panowie,
Rozumiem wasz zapał ale niestety na ten moment chciałbym wystartować z 72l i na to akwarium potrzebuje obsady
Rozumiem wasz zapał ale niestety na ten moment chciałbym wystartować z 72l i na to akwarium potrzebuje obsady

- 0
- Nowy na forum
- Rezydent
- Reputacja: 146
|Strona 1 z 1