Zbrojnik weloniasty
|Strona 1 z 1
Zbrojnik weloniasty
Zaczynam przygodę ze zbrojnikami pospolitymi weloniastymi. Czy hodujecie je razem z "krótkopłetowcem", czy się krzyżują i czy rywalizują ze sobą o rewir?
- 0
+ A On nachyliwszy się pisał palcem po ziemi +
- Rezydent
- Reputacja: 54
- GG: 0
Re: Zbrojnik weloniasty
Jeśli zależy ci na tylko i wyłącznie długiej płetwie ( high Fin ) , pod żadnym pozorem nie łączy się ich ze sobą .
Druga rzecz - na ile jesteś pewien jak czystą linie otrzymałeś . No chyba że lokalnie od Piotrka.
Co do reszty - niczym się nie różnią. Od zwykłych . Krzyżują się bez problemu . Walczą również o miejsce i terytorium .
Są jedynie słabsze fizycznie - mniejsze.
Druga rzecz - na ile jesteś pewien jak czystą linie otrzymałeś . No chyba że lokalnie od Piotrka.
Co do reszty - niczym się nie różnią. Od zwykłych . Krzyżują się bez problemu . Walczą również o miejsce i terytorium .
Są jedynie słabsze fizycznie - mniejsze.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Po skrzyżowaniu welona z welonem tez nie otrzymasz 100% młodych welonowych .
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 9
Piotrek , z genetyki u mnie amba Fatima .
Wiesz lepiej .
Wiesz lepiej .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
U mnie welonowy złoty samiec i welonowa ciemna samica. Potomstwo to około 70% welon i 30 % krótka płetwa. Z czego welon był różnej długości. Czasem nawet płetwa ogonowa była krótka, a grzbietowa długa. Jeżeli chodzi o kolor to około 50% złoty i 50% ciemny.
- 0

wedkarzz pisze:Po skrzyżowaniu welona z welonem tez nie otrzymasz 100% młodych welonowych .
Wiem o tym.
- 0
- Rezydent
Mam w jednym akwarium złote bez welonów. A jakby dał na tarliskowe złotego z ciemną? (oboje bez welonów)
- 0
- Rezydent
To wyjdzie mniej więcej 40/60 , zależy z jak czystych lini są , kolor czarny ma silniejsze przebicie . Jeśli kiedyś w lini były welony to i tak jakiś nieduży % może być weloniasty ( z rożnymi długościami welonów )
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 9
|Strona 1 z 1