Barwniaki - dziwne zachowanie
Barwniaki - dziwne zachowanie
Witam.
Posiadam akwarium 100l i mam w nim 4 barwniaki i nie tylko ale zauważyłam u tych barwników ze dwa z nich dziwnie sie zachowują " stoją " w pionie przy filtr ze po kilkadziesiąt minut dziennie. Ale pływają też normalnie po całym akwarium jedzą normalnie.Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Posiadam akwarium 100l i mam w nim 4 barwniaki i nie tylko ale zauważyłam u tych barwników ze dwa z nich dziwnie sie zachowują " stoją " w pionie przy filtr ze po kilkadziesiąt minut dziennie. Ale pływają też normalnie po całym akwarium jedzą normalnie.Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Re: Barwniaki - dziwne zachowanie
No wlasnie nie zauważyłam jak plywaja to razem albo tamte czekają przy dnie niedaleko filtra lub plywaja ale nie ganiaja się nie tłuką
- 0
A jak przedstawia się sprawa z potencjalnymi kryjówkami ? ( groty, "jaskinie", szczeliny, gęste chwasty )
- 0
Mann am Boden
Rośliny dopiero zarazstaja a korzenie i duże kamienie są jako takiej samej kryjówki nie ma typu doniczka czy kokos
- 0
Więc istnieje duża możliwość, że właśnie to miejsce wybrały sobie za kryjówkę, one lubią mieć kupę miejsc " do chowanek"
- 0
Mann am Boden
Czyli wszystko z nimi ok?ja przepraszam za takie pytania ale jestem początkująca w świecie podwodnym. Czytałam o nich i systematycznie przybywa roślin i kryjowki ale widzę że muszę ten proces przyspieszyć dziękuję za pomoc.
- 0
Nie masz za co przepraszać. Fajnie, że pytasz jezeli zauważasz coś dziwnego, niepokojącego lub nieznanego. Po to jesteśmy aby sobie pomagać, wymieniać się doświadczeniami i uczyć sie od siebie nawzajem.
Proponuję na czas przybierania masy roślinnej dodać ze dwie sztuczne kryjówki. Jak rośliny się rozrosną i kryjówki będą Ci przeszkadzać to je usuniesz.
Proponuję na czas przybierania masy roślinnej dodać ze dwie sztuczne kryjówki. Jak rośliny się rozrosną i kryjówki będą Ci przeszkadzać to je usuniesz.
- 0

To mam jeszcze jedno pytanko czy to normalne ze samica molinezji (jest parka w moim akwarium) gania samca? i np jak ten podpływa to ona go goni jak by była zazdrosna... tak to wygląda.
- 0
Takie są kobiety - nigdy nie wiadomo o co im chodzi
Może samiec lebiega i nie daje rady - w jakim są wieku ( orientacyjnym) wielkości + warunki w zbiorniku ( inne ryby)
Czy delikatnie podsalasz im wodę
Cyknij im fotkę

Może samiec lebiega i nie daje rady - w jakim są wieku ( orientacyjnym) wielkości + warunki w zbiorniku ( inne ryby)
Czy delikatnie podsalasz im wodę
Cyknij im fotkę
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie