zakładanie akwarium Krzysiek0507
Re: zakładanie akwarium Krzysiek0507
hm... a tak właściwie jaki to jest litraż bo przejrzałem wątek i była wzmianka o ok 570litrach tak więc Eheim jest zbyt słaby by działać w pojedynkę, tu stanowczo trzeba by było postawić co najmniej 2xjbl 1501 lub coś równie wydajnego.
- 0
Ostatnio zmieniony 30 sty 2015, 05:49 przez 78yanke, łącznie zmieniany 1 raz
Ewentualnie jbl 1901 i 1501e choc nie wiem czy nie za słabo będzie
- 0
Litraż będzie albo standardowy 450 litrów albo ciut większy 576 litrów. Filtr eheim ma być dodatkowym filtrem, a do niego właśnie zastanawiam się nad UNIMAX 700 czy zamiast niego dwa inne mniejsze
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 3
- GG: 0
Dobrze, to teraz planowana obsada.
Przy stadach kąsaczowatych to co proponujesz to aż nad, ale przy pyszczakach lub dużych pielęgnicach trochę mało.
Zależy też czym wypełnisz kubły.
Przy stadach kąsaczowatych to co proponujesz to aż nad, ale przy pyszczakach lub dużych pielęgnicach trochę mało.
Zależy też czym wypełnisz kubły.
- 0
Mann am Boden
Trzy kubły to już rozpusta, dołuż do tego co masz jeden większy i będzie git.pod warunkiem że nie przerybisz.
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
a co powiecie aby zrobić panel filtracyjny? 10x60x60 = 36 litrów na media albo ciut większy 15x60x60 to już daje 54 litry. Wiadomo że wejdzie kilka litrów mniej ale tańsze niż kubeł 

- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 3
- GG: 0
a jak go bedziesz czyścił - po dłuzszym czasie używania słyszałem głosy narzekania - zamiast panela może sump byłby lepszy 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Krzysiek0507 pisze:a co powiecie aby zrobić panel filtracyjny?
Wiele osób chwali ten system filtracji. Złoże, czy to ceramikę, grys czy jeszcze coś innego możesz popakować w woreczki siatkowe. Nie będziesz miał problemu z wyjęciem i przepłukaniem.
- 0
ja w baniaku 150x50x55 mam unimaxa 500 i jestem z niego zadowolony 

- 0
jakieś 412l