zakładanie akwarium Krzysiek0507
Re: zakładanie akwarium Krzysiek0507
Też myślę w przyszłości hodować skalary lub paletki ale w najbliższym czasie zacznę od pielęgniczek. Tyle, że będę miał mniejsze akwarium ~300l.
Na tej stronie chłopak opisał jak robił pokrywę ze pienionego PCV, uwzględnił też wiatraczki. Może coś Ci się przyda - Ty masz jednak większy zbiornik.
http://akwarystyczne.info/showthread.php?tid=3467
Powodzenia
Na tej stronie chłopak opisał jak robił pokrywę ze pienionego PCV, uwzględnił też wiatraczki. Może coś Ci się przyda - Ty masz jednak większy zbiornik.
http://akwarystyczne.info/showthread.php?tid=3467
Powodzenia

- 0
Odnośnie skalarów z neonami to oczywiście będą żyły ale czas życia tych pierwszych będzie odwrotnie proporcjonalny do wielkości skalarów. Im większy skalar tym krótsze życie neona 

- 0
W moim zbiorniczku od kilku już lat razem z neonami pływają skalary i nic się nie dzieje.
Oczywiście nie są to Altumy z odłowu i skalary zostały wpuszczone jako młode ryby z opóźnieniem 2-3 miesięcy w stosunku do neonów.
Oczywiście nie są to Altumy z odłowu i skalary zostały wpuszczone jako młode ryby z opóźnieniem 2-3 miesięcy w stosunku do neonów.
- 0
Który filtr Waszym zdaniem jest lepszy JBL e1901 czy UNIMAX 700?
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 3
- GG: 0
ja ma w swojej 400l unimaxa 500 i jestem zadowolony bym postawil na unimaxa
- 0
jakieś 412l
Do 300 litrów?
Podobny temat już był ( uni 500 vs tetra 1200)
Unimaxa - wspierajmy polski PKB
Podobny temat już był ( uni 500 vs tetra 1200)
Unimaxa - wspierajmy polski PKB
- 0
Mann am Boden
czy na stelażu pod akwarium dać blat kuchenny czy starczą np. dwie płyty meblowe (ew. jedna)?
Ahhh zapomniałbym, postawie na unimaxa, liczę że nie zawiodę się
Ahhh zapomniałbym, postawie na unimaxa, liczę że nie zawiodę się

- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 3
- GG: 0
~300 l , to nie tak ciężko, nie wiem jak konstrukcyjnie wygląda "korona" Twojego stelaża , i jak poprowadzone są górne "podpórki", ale nie ma co przesadzać jedna 18 mm płyta wystarczy, wiadomo że blat powinien być lepiej zabezpieczony przed wilgocią, ja przez parę lat pod 450 miałem 1 i to wiórową płytę i o ten element jakoś nigdy nie drżałem.
- 0
Mann am Boden