Rybki umierają jedna po drugiej
Rybki umierają jedna po drugiej
Witam.Mam akwarium od miesiąca 375 L.Najpierw umarła Molinezja potem dwa Gupiki i teraz pielęgniczka ramireza electrik blue.Wode dałam do zbadania w sklepie to ponoc jest idealna.Nie mam pojecia co jest nie tak.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2020, 09:41 przez Moni, łącznie zmieniany 1 raz
Re: Rybki umierają jedna po drugiej
Witaj. Co oznacza termin:
Wode dałam do zbadania w sklepie to ponoc jest idealna.
Jakieś konkrety, filtracja, podłoże, oświetlenie, rośliny, a Przede wszystkim parametry jakie mierzył sklep i ich wartości.
Wode dałam do zbadania w sklepie to ponoc jest idealna.
Jakieś konkrety, filtracja, podłoże, oświetlenie, rośliny, a Przede wszystkim parametry jakie mierzył sklep i ich wartości.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 39
- GG: 0
Mam filter Eheim professionel 2228 .Napowietrzenie też dobre.Podloż to kamyczki i na połowie kamyczków biały piasek.Swiatło 10 godz dziennie.Jedzenie dostają płatki i mrożone robaczki.Parametry niestety dostałam odpowiedz w sklepie że woda ma parametry ideale takie jak powinno byc nic wiecej.
- 0
Jeśli akwarium ma miesiąc - to zamyka się dopiero cykl azotowy. To normalne że ryby zdychają, gdy akwarium jest niestabilne na samym początku. Po 4/6 tygodniach ryby powinny trafić dopiero do akwarium
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Miesiąc życia powinno trochę ustabilizować wodę. A może rybki mają jakieś choróbsko? Ciekawi mnie kwestia mrożonych robaczków. Może to ochotka?
Wysłane z mojego BV7000 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego BV7000 Pro przy użyciu Tapatalka
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 11
- GG: 0
Mrozone robaczki to Oczliki,Rozwielitka Dafnia,Biała i Czerwona Larwa Komara,Artemia. A co do wody to odczekałam 72 godz i wpusciłam rybki.
- 0
Dziękuje za te informacje.Zrobiłam błąd wpuszczając rybki tak szybko ale czasu nie da się cofnąc.Co moge zrobić zeby mi rybki nie umierały? zwłaszcza że mam dwie Molinezje w ciąży.
- 0
Właściwie czekać, aż akwarium się ustabilizuje. Co przeżyje - żyć będzie. Na razie nie dokupuj nic z ryb. Dosadź szybko rosnących roślin jak rogatek , pistia, moczarka - w dużej a nawet bardzo dużej ilości. Ze sprzętu nic nie dokładaj póki co.
Cierpliwość. Cierpliwość.
Cierpliwość. Cierpliwość.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie