Czym umyć akwarium?
Czym umyć akwarium?
Akwarium z drugiej ręki, zapuszczone niemiłosiernie - pewnie nigdy nieresetowane
Na szkle i dolnej pokrywie dużo białego osadu. pod górną pokrywą wszystko w brązowo-zielonej zaschniętej mazi!
Gniazdo żarówki całe oblepione osadem (może wymienie na ledy, hmm).
Na razie do zbiornika nalałam ciepłej wody z płynem do mycia naczyń, później gąbka i poszedł.
Proszę o porady jak i czym przede-wszystkim, sugestie doświadczonych mile widziane
ps, sorki pewnie było tylko szukajka się zepsuła
Na szkle i dolnej pokrywie dużo białego osadu. pod górną pokrywą wszystko w brązowo-zielonej zaschniętej mazi!
Gniazdo żarówki całe oblepione osadem (może wymienie na ledy, hmm).
Na razie do zbiornika nalałam ciepłej wody z płynem do mycia naczyń, później gąbka i poszedł.
Proszę o porady jak i czym przede-wszystkim, sugestie doświadczonych mile widziane
ps, sorki pewnie było tylko szukajka się zepsuła
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Czasami zagląda
- Reputacja: 6
- GG: 0
Re: Czym umyć akwarium?
Spróbuj wodą z octem umyć i gąbką do tego. Możesz jeszcze kryształkami soli myć. Brać sól na gąbke i szorować. Te metody dobrze usuwają osad z wody- zapuszczone akwarium.
- 1
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
OKi, glonowe schodzą od wody z płynem. Później jak wyżej. Stosować ciepłej czy zimna woda musi być?
- 0
- Czasami zagląda
Nie ma znaczenia, czy ciepła, czy zimna woda. Ale lepiej dłonie moczyć w ciepłej wodzie, niż zimnej.
- 0
- Czasami zagląda
Ja swoje szkła myłam i solą i octem. Efekt był dobry.
- 0
ciężkie do usunięcie osady wapienne dobrze jest owinąć ręcznikiem papierowym nasączyć octem i odstawić na kilka minut, potem odchodzi elegancko i bezproblemowo, podobnie osady na szybach.
- 2