Tarło
Tarło
Mam problem
z wycieraniem się ryb.Próbowałem już,obniżać temperaturę wody,zaciemniałem zbiornik,robiłem różne kombinacje z podmianami wody-teraz leje tylko kranowit-i
nic nie pomaga.Ryby -ziemiojady-cyklicznie podchodzą to tarła.Poradźcie
co zrobić aby zniechęcić ryby to sexsu.Sytuacja
jest trudna ma 6 par erotycznie uzależnionych ryb.

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Re: Tarło
Ty masz problem bo się trą, a u mnie jakoś nie za bardzo chcą
. Jedynie gujanki od tygodnia coś planują, bo parka rozkopała jedną część akwarium i usilnie jej broni przed intruzami
.

- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Wam do śmiechu,a mi nie .Geophagusy winemilleri mają dopiero połowę swojej wielkości i takie zachowanie bardzo spowolnia ich wzrost.
- 0
rozumiem Twój ból. u mnie banalnie gurami non stop od kilku miesięcy, buduje gniazdo co jakiś czas wycierają się nawet kilka razy doprowadził do wylęgu, jest wycieńczony , wygląda marnie,rozwalałem na poczatku gniazdo ale to go dopinguje do wzmożonego odbudowywania więc dałem spokój;/
- 0
miałem podobny problem z l144 - próbowały dojść do rozrodu samica składała ikrę samiec wachlował i wachlował i nici z tego, samica odciągała samca od groty a reszta niszczyła ikrę ew. młode się wykluwały ale brak efektów zostały zjadane , eliminowane - przychówku brak - samice wchodziły do groty i niszczyły samczy trud
jakiś czas temu miałem już ok 2-3 cm miot odchowany - w ciągu doby ziemiojad "zniknął" wszystkie
teraz jak widzę cokolwiek - odławiam - ale ziemiojadowi nie smakują pawiaki ew. nie ma na nie smaku póki co
dopiero po kilku tarłach samiec nauczył się i pod żadnym pozorem nie opuszcza groty - pokarm podaję mu bezpośrednio pod grotę lub do środka
co do sposobu na przerwanie amorów - nie znam - u mnie rozmnaża się wszystko co mam - jak sturisomy osiągną dojrzałość spróbuje z nimi też

jakiś czas temu miałem już ok 2-3 cm miot odchowany - w ciągu doby ziemiojad "zniknął" wszystkie

teraz jak widzę cokolwiek - odławiam - ale ziemiojadowi nie smakują pawiaki ew. nie ma na nie smaku póki co
dopiero po kilku tarłach samiec nauczył się i pod żadnym pozorem nie opuszcza groty - pokarm podaję mu bezpośrednio pod grotę lub do środka

co do sposobu na przerwanie amorów - nie znam - u mnie rozmnaża się wszystko co mam - jak sturisomy osiągną dojrzałość spróbuje z nimi też

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Tarła ryb są owocne,narybek świetnie wprowadzają,nawet do dwuch tygodni,niestety sukcesywnie po kilka szt.wyskubują go hujety.Gdyby ryby trące się miały z 20cm.nie było by problemu,sex by im nie szkodził,a w tym przypadku grozi karłowatość,lub bardzo ,bardzo powolne przyrosty
- 0