Start długo oczekiwanego zbiornika 160l
Re: Start długo oczekiwanego zbiornika 160l
jurkin pisze:Co to za "opona" po środku?
Klombik

- 2
+ A On nachyliwszy się pisał palcem po ziemi +
- Rezydent
- Reputacja: 54
- GG: 0
zapytam jeszcze w kwestii podmiany wody .... jeżeli nie ma żadnych rybek w akwarium to czy konieczna jest podmiana wody raz w tyg?
i jeszcze odnośnie tego nalotu na korzeniach... jest on coraz bardziej przerażający ...
prawdopodobnie to jakieś "śluzowce" które po dokładnym i systematycznym czyszczeniu szczoteczką powinny zniknąć w przeciągu 2 -3 tyg
ale martwi mnie tempo ich rozrostu (fot. wrzucam poniżej)
i jeszcze odnośnie tego nalotu na korzeniach... jest on coraz bardziej przerażający ...
prawdopodobnie to jakieś "śluzowce" które po dokładnym i systematycznym czyszczeniu szczoteczką powinny zniknąć w przeciągu 2 -3 tyg
ale martwi mnie tempo ich rozrostu (fot. wrzucam poniżej)
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Wpuść zbrojniki - zjedzą ze smakiem .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Śluzowce lubią także molinezje, itp..
- 0
+ A On nachyliwszy się pisał palcem po ziemi +
- Rezydent
- Reputacja: 54
- GG: 0
aktualizuję status zbiornika
wedle rady zasys dany na tył (o niebo lepiej jest
)
dodatkowo zainstalowałem deszczownię tylko zaczęła mi się piana pokazywać na brzegach akwarium ale po zanurzeniu deszczowni głębiej żeby nie "ciurkało" jest jej zdecydowanie mniej
... a śluzowiec cofnął się samoistnie praktycznie całkiem już
no i kolejny filmik na którym widać jak Bacopa Australis rośnie błyskawicznie ale mam wrażenie że Parvula jakoś tak średnio ma ochote rosnąć
https://www.youtube.com/watch?v=HUthZMU ... e=youtu.be
wedle rady zasys dany na tył (o niebo lepiej jest

dodatkowo zainstalowałem deszczownię tylko zaczęła mi się piana pokazywać na brzegach akwarium ale po zanurzeniu deszczowni głębiej żeby nie "ciurkało" jest jej zdecydowanie mniej
... a śluzowiec cofnął się samoistnie praktycznie całkiem już

no i kolejny filmik na którym widać jak Bacopa Australis rośnie błyskawicznie ale mam wrażenie że Parvula jakoś tak średnio ma ochote rosnąć

https://www.youtube.com/watch?v=HUthZMU ... e=youtu.be
- 0
aa no i na start wrzuciłem 5 Neonów Niebieskich, 10 Razborek Klinowych, 2 Zbrojniki Niebieskie, 2 ślimaki co plątały się po starym zbiorniku no i oczywiście moja niezniszczalna od 8 miesięcy krewetka Amano 

- 0