dezynfekcja akwarium
|Strona 1 z 1
dezynfekcja akwarium
Mam pytanie,
Potrzebuję zdezynfekować zbiornik 600 litrów Perhydrolem 30% , ile powinnam użyć preparatu,aby zrobić to skutecznie? Gdzie w Białymstoku, można go kupić najtaniej?
Potrzebuję zdezynfekować zbiornik 600 litrów Perhydrolem 30% , ile powinnam użyć preparatu,aby zrobić to skutecznie? Gdzie w Białymstoku, można go kupić najtaniej?
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Re: dezynfekcja akwarium
Proponuje nadmanganian potasu,jest bezpieczniejszy w użyciu
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
W takim razie, ile go dać na 600 litrów? Jak długo moczyć akwarium? Pod ten preparat chcę też podłączyć używane filtry, żeby wszystko zdezynfekować skutecznie.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
http://allegro.pl/nadmanganian-potasu-1 ... 24999.html
Ja bym użył 1g na 1l wody. Jak szaleć to szaleć. Pamiętaj, że KMnO4 bardzo mocno brudzi.
Ja bym użył 1g na 1l wody. Jak szaleć to szaleć. Pamiętaj, że KMnO4 bardzo mocno brudzi.
- 0

Seban pisze:Ja bym użył 1g na 1l wody. Jak szaleć to szaleć. Pamiętaj, że KMnO4 bardzo mocno brudzi.
Więc uwaga na palce, lepiej rozrabiać kryształki w rękawiczkach

- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
I uważać aby nigdzie nie chlapnac - niechcący 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
W aptece kupisz Kalium hypermanganicum, tabletki, 100 mg, 30 szt. około 8 zł. lub Kalii permanganas (nadmanganian potasu w kryształkach ) 5 g cena około 5 zł.
Tak jak koledzy pisali - mocno barwi na różowo.
Tak jak koledzy pisali - mocno barwi na różowo.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
- GG: 0
|Strona 1 z 1