Woda w akwarium a suchość skóry dłoni?
- Moderator
- Reputacja: 100
- GG: 0
Re: Woda w akwarium a suchość skóry dłoni?
miewan pisze:
Kiedyś straszono alergią na suche dafnie .....
ja mam alergie na sucha dafnie

ile razy dostałem zwolnienie ze szkoły ...
wystarczyło wziewnie przyjąć maleńką szczyptę, i już się dusiłem i kaszlałem, każdy lekarz dawał mi zwolnienie ze szkoły a po 15 min byłem jak młody bóg

czego to młody głupi człowiek nie zrobi żeby sie "legalnie" wymiksować ze szkoły.
co do dłoni to również tak mam ;/
głównie zimą, nawet w akcie desperacji zrobiłem testy alergiczne( pani na plecach namalowała mi tablicę jak do gry w szachy i 30 czy 40 próbek zaaplikowała w krateczki. 3 dni sie nie mogłem szorować i efekt- zero , nie mam alergii na zżden ze specyfików )
ale ja zawsze kładłem to na karb nieużytkowania rękawiczek
- 0
im więcej kontaktów z zanieczyszczeniami tym organizm się na nie bardziej uodparnia, życie w sterylnych warunkach doprowadzi do śmierci i wielu infekcji. zastanówcie się dlaczego lekarze każą spacerować z malutkimi dziećmi w każdych warunkach - nawet niemowlakami -ze względu na kontakt i wytworzenie przez organizm przeciwciał. to jest najprostsza metoda wzmacniania organizmu
co do suchych dłoni - trzeba skontaktować się z lekarzem - bez dermatologa ani rusz
najlepiej sobie znanego - wykluczy olanie przez lekarza
co do suchych dłoni - trzeba skontaktować się z lekarzem - bez dermatologa ani rusz

najlepiej sobie znanego - wykluczy olanie przez lekarza
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Thaz kolejna wspolna rzecz - Oilatum, tyle ze ja mala kompie co dwa dni i co druga kapiel to oliatum, a tak to w samej wodzie.
Co do zartownisiow - sterylnych warunkow w moim domu na 100% nie , dowod - moja zona rok po slubie robila sobie testy alergiczne i okazalo sie ze ok 70% alergii jej zniklo. Ja nigdy nie bylem na nic uczulony, tez nie chce mi sie wierzyc ze sie starzeje (a wiara czyni podobno cuda), a jednak cos mi sie z tymi rekoma dzieje, a biorac pod uwage ze zawsze grzebie w baniaku po polozeniu dzieci spac (a wiec po kapieli lub innej obrobce higenicznej) to mi sie nasowa automatcznie schemat ze cos co uzywam przy dziecku zachodzi w reakcje z czyms co jest w wodzie w akwa ....
Ad adams2121: ale ci sami lekarze nakazuja tworzyc warunki sterylne do okola dziecka, myc rece za kazdym razem, wyparzac butelki i smoczki itp.... wiec jednoczesnie tworzy sie strefa "wolna" od bakterii
Co do zartownisiow - sterylnych warunkow w moim domu na 100% nie , dowod - moja zona rok po slubie robila sobie testy alergiczne i okazalo sie ze ok 70% alergii jej zniklo. Ja nigdy nie bylem na nic uczulony, tez nie chce mi sie wierzyc ze sie starzeje (a wiara czyni podobno cuda), a jednak cos mi sie z tymi rekoma dzieje, a biorac pod uwage ze zawsze grzebie w baniaku po polozeniu dzieci spac (a wiec po kapieli lub innej obrobce higenicznej) to mi sie nasowa automatcznie schemat ze cos co uzywam przy dziecku zachodzi w reakcje z czyms co jest w wodzie w akwa ....
Ad adams2121: ale ci sami lekarze nakazuja tworzyc warunki sterylne do okola dziecka, myc rece za kazdym razem, wyparzac butelki i smoczki itp.... wiec jednoczesnie tworzy sie strefa "wolna" od bakterii

- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
Annaursula podrzuciła mi fajny trop - może ręce nie są dostatecznie dobrze wycierane
po zabawach w akwarium? Coś w tym chyba jest
po zabawach w akwarium? Coś w tym chyba jest

- 0