jak walczyć z zielonymi glonami
jak walczyć z zielonymi glonami
witam od pewnego czasu w moim zbiornik znikają okrzemki i pojawia sie sporo zielonych glonów na kamieniach szybie korzeniu czy jest jakiś dobry sposób na pozbycie się ich
- 0
Re: jak walczyć z zielonymi glonami
To normalny etap dojrzewania akwarium,a jak dokładnie wyglądają bo są różne(zdjęcie)?Napisz tez o akwa coś,jak świecisz,ile,czy masz dużo roślin,ryb,czy czymś nawozisz?Da sie ich pozbyć,ale musisz troszkę nam podpowiedzieć jakie masz warunki 

- 1
- Bywalec
- Reputacja: 62
- GG: 0
kto da więcej ?

- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
[Imgur](http://i.imgur.com/PeItT1d.jpg) sprawdzam:P było wiecej ale nakarmiłem nimi krewety w innych baniakach:P
- 0
uogólnie bo sa rózne typy zielonego glona a szczegółowiej mozna podejsc po rozpoznaniu z czym mamy do czynienia dokładnie, najprościej zwalczac zmniejszajac intensywnośc oświetlenia jesli nawozisz nawozenie ukrucic podmianki czesciej i wieksze lub zapodac zwierzeta które je zjedza np slimaki, otoski, krewetki moja łaczke z foty powyzej zutylizuja krewety gdy ich populacja przekroczy 50-70szt obecnie jest ich kilkanascie szt wiec łaczka kwitnie w najlepsze
- 0
miewan pisze:kto da więcej ?
Niestety to nie rośliny bąblują...
- 3
Poniżej
czyli wynik mojej dzisiejszej wizyty u jednego z wiodących naszych podwodnych ogrodników, :- 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
A ja nie czyszczenie glo -now - ryby robia To za mnie 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie