Jak włożyć korzenie.
Jak włożyć korzenie.
Krótko. Mam ochotę na zmianę w akwarium i dwa korzenie i nie mogę się zdecydować, jak je ułożyć. Wymyśliłam 3 opcje. Która wg was jest najlepsza? A może z któregoś korzenia zrezygnować?
Gazetki odzwierciedlają dno akwarium.
1.
2.
3.
Gazetki odzwierciedlają dno akwarium.
1.
2.
3.
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Często zagląda
- Reputacja: 12
- GG: 0
Re: Jak włożyć korzenie.
Daj wszystkie z jednej strony albo na środku, do tego kamienie i będzie pięknie.
- 1
Misiak pisze:Daj wszystkie z jednej strony albo na środku, do tego kamienie i będzie pięknie.
Czyli bardziej opcja 1 albo 3? Mam teraz korzeń pośrodku i kompletnie mi obrzydło, więc właśnie albo oba po bokach jak na zdjęciu 2, albo po jednej stronie jak 1 i 3. Tak na zdjęciach to najbardziej mi się podoba 3.
Mam kryptokoryny, anubiasy, mikrozorium, mech, kokosa, duży czarny kamień, kilkanaście małych kolorowych i już nic więcej raczej nie zmieszczę, w końcu to tylko 60l...

- 1
- Często zagląda
Mi się też najbardziej podoba wersja nr 3. Tylko te korzenie bym bardziej zbliżyła do siebie, żeby wyglądały jak jeden.
- 1
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Bieta pisze:Mi się też najbardziej podoba wersja nr 3. Tylko te korzenie bym bardziej zbliżyła do siebie, żeby wyglądały jak jeden.
Tak będę kombinować.

Dzięki wam wszystkim!
- 0
- Często zagląda
Możesz je związać trytytką, inaczej opaską zaciskową. Ja długo nie wiedziałam, co to są trytytki.
- 0
Bieta pisze:Możesz je związać trytytką, inaczej opaską zaciskową. Ja długo nie wiedziałam, co to są trytytki.

- 0
- Często zagląda
Wygotuj je w wodzie z solą. Wtedy szybciej namokną.
- 0