Kamień Spaghetti
Kamień Spaghetti
Witam,
czy ktoś z zacnego grona akwarystycznego stosował w akwarium kamień typu spaghetti?
Tu jest przykładowe zdjęcie:
Chcę go użyć do akwarium z neonkami.
Po raz setny szukam pomysłu na aranżacje i ten kamyk chcę połączyć z podłożem z piasku kwarcowego, korzeniami typu red moor oraz wszelkiego rodzaju anubiasami. Z rybek tylko sterby i neony.
Co Wy na to?
czy ktoś z zacnego grona akwarystycznego stosował w akwarium kamień typu spaghetti?
Tu jest przykładowe zdjęcie:
Chcę go użyć do akwarium z neonkami.
Po raz setny szukam pomysłu na aranżacje i ten kamyk chcę połączyć z podłożem z piasku kwarcowego, korzeniami typu red moor oraz wszelkiego rodzaju anubiasami. Z rybek tylko sterby i neony.
Co Wy na to?
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Re: Kamień Spaghetti
A nie jest to przypadkiem odmiana wapienia ?
Jak tak to trochę może być „twardo” jak na neonki
- 0
Mann am Boden
Trochę ostudziliście mój zapał ale podobne informacje znalazłem w internecie.
Może wybiorę coś innego z oferty. Bardzo ładny był moon stone ale to też wapień. Zależy mi na czymś podobnym do skały bądź lawy żadne otoczaki.
A coś takiego?
Jakby co szukam tu:
http://www.terratech.pl/rodzaje-kamieni ... cyjne.html
Może wybiorę coś innego z oferty. Bardzo ładny był moon stone ale to też wapień. Zależy mi na czymś podobnym do skały bądź lawy żadne otoczaki.
A coś takiego?
Jakby co szukam tu:
http://www.terratech.pl/rodzaje-kamieni ... cyjne.html
- 0
Witam
Mam to w swoich akwariach od ok 6 lat. W sklepie zoologicznym kupiłem to jako lawa. W składzie kamienia jako spaghetti.
Myślę, że ocet rozwieje wszelkie wątpliwości.
Mam to w swoich akwariach od ok 6 lat. W sklepie zoologicznym kupiłem to jako lawa. W składzie kamienia jako spaghetti.
Myślę, że ocet rozwieje wszelkie wątpliwości.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 39
- GG: 0
Jakie ryby masz w akwarium? Dziś tam pojadę i zrobię test z octem chociaż sądzę, że sprawa jest przesądzona.
- 0
Strasznie kombinujesz, ja szukałbym kamieni na składzie. Wybór zazwyczaj jest bardzo duży, kamienie kosztują grosze i nie ma obaw o wpływ na parametry. Pamiętasz moje kamienie z tanganiki? Miały nacięcia itp. zupełnie jak mountain stone lub coś podobnego a kosztowały 30gr za kg. Wszystko na składzie kamieni.
- 0
Awokado nie kombinuję tylko szukam dobrego rozwiązania
Muszę zmienić aranżację w akwarium i to jak najszybciej. Stąd może wywnioskowałeś, że kombinuję. Bardzo mi pomogłeś odnośnie muszlowców za co Ci serdecznie dziękuję ale jednak na jakiś czas zostanę jeszcze przy neonkach i kiryskach. Chociaż kiedyś wrócę do tematu o którym pisaliśmy.
Powyższe zdjęcia pochodzą właśnie ze składu kruszywa, średni koszt wynosi 2 zł. za kg. Będę tam dziś, później nie wiem kiedy znajdę czas - stąd mój pospiech.
Pojadę tam i czegoś poszukam.
Dziękuję za pomoc i zainteresowanie.

Powyższe zdjęcia pochodzą właśnie ze składu kruszywa, średni koszt wynosi 2 zł. za kg. Będę tam dziś, później nie wiem kiedy znajdę czas - stąd mój pospiech.
Pojadę tam i czegoś poszukam.
Dziękuję za pomoc i zainteresowanie.
- 0
Post miewana :
plus to zdjęcie:
powinny rozwiać wszelkie wątpliwości, że ów kamyk nie nadaję się do akwarium gdzie wymagana jest miękka woda.
miewan pisze:Re: Kamień Spaghetti
autor: miewan » 12 lip 2018, 16:22
A nie jest to przypadkiem odmiana wapienia ?
plus to zdjęcie:
powinny rozwiać wszelkie wątpliwości, że ów kamyk nie nadaję się do akwarium gdzie wymagana jest miękka woda.
- 0