piach do SA
|Strona 1 z 1
piach do SA
Kochani, trzeba mi sprawdzonego piachu/drobiutkiego żwiru
który został sprawdzony pod kątem parametrów (nie zatwardza wody).
Trzeba mi na oko 100kg
Do tej pory miałem
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
z atestem PHZ ale jak widać zatwardza i to mocno.
Opis ze strony producenta:
PIASEK DO PIASKOWNIC / biało-żółty / Osadowa skała okruchowa o wielkości ziaren 0,1 - 2,5 mm, głównym składnikiem jest kwarc SiO2 .Piasek jest wydobywany z odkrywkowej kopalni BIAŁA GÓRA koło Tomaszowa Mazowieckiego. Oferowany materiał jest myty przesiewany i sortowany.
Wymieniony piasek odpowiada wymaganiom higienicznym .
Posiada atest Państwowego Zakładu Higieny nr HK/W/0003/01/2007 i jest przeznaczony do piaskownic.
który został sprawdzony pod kątem parametrów (nie zatwardza wody).
Trzeba mi na oko 100kg

Do tej pory miałem
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
z atestem PHZ ale jak widać zatwardza i to mocno.
Opis ze strony producenta:
PIASEK DO PIASKOWNIC / biało-żółty / Osadowa skała okruchowa o wielkości ziaren 0,1 - 2,5 mm, głównym składnikiem jest kwarc SiO2 .Piasek jest wydobywany z odkrywkowej kopalni BIAŁA GÓRA koło Tomaszowa Mazowieckiego. Oferowany materiał jest myty przesiewany i sortowany.
Wymieniony piasek odpowiada wymaganiom higienicznym .
Posiada atest Państwowego Zakładu Higieny nr HK/W/0003/01/2007 i jest przeznaczony do piaskownic.
- 0

Re: piach do SA
z kraiselem różnie bywa zależy od partii bo niektóre zatwardzają a inne nie musisz sprawdzać
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Re: piach do SA
Pisałem już wielokrotnie.
Kreisel "niebieski" wpływa na parametry wody
Kreisel "pomarańczowy " nie wpływa
Worek 25kg w LM kosztuje niecałe 8zł.
Jeżeli jednak się boisz to zakup jeden worek i sprawdź. Ewentualny zbędny wydatek nie będzie wysoki.
Kreisel "niebieski" wpływa na parametry wody
Kreisel "pomarańczowy " nie wpływa
Worek 25kg w LM kosztuje niecałe 8zł.
Jeżeli jednak się boisz to zakup jeden worek i sprawdź. Ewentualny zbędny wydatek nie będzie wysoki.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
|Strona 1 z 1