Piasek kwarcowy
Re: Piasek kwarcowy
W dziale ogrodniczym, na zewnątrz, jest piasek do piaskownic, w lerua piasek dekoracyjny. Jest w czym wybrać.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
- GG: 0
Miałem do czynienia z piaskiem Kreisel, Sobex i oba podnosiły Ph jak również twardości wody. Jedyny jak do tej pory piasek zupełnie neutralny to piasek firmy "ZEW" Link: http://www.zew.net.pl/piasek_do_pia.php
Producent ma siedzibę w Warszawie i od reki można go dostać. Jest to podłoże polecane przez wielu użytkowników forum pielęgnic Cichlidae.pl koszt 20kg worka to 9zł. Jeśli chodzi o płukanie to nie było większego problemu, najdłużej płukałem kiedyś piasek Kreisel.
Producent ma siedzibę w Warszawie i od reki można go dostać. Jest to podłoże polecane przez wielu użytkowników forum pielęgnic Cichlidae.pl koszt 20kg worka to 9zł. Jeśli chodzi o płukanie to nie było większego problemu, najdłużej płukałem kiedyś piasek Kreisel.
- 0
W lerura sprzedają kwarcowy firmy axton, niestety tez reaguje na ocet. Jeżeli chodzi o piaski do piaskownic, ,to są braki w magazynie, bo jest już po sezonie . Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zakup w sieci.
Nazbierałem już trzy worki, będę miał na posypanie w razie gołoledzi
Nazbierałem już trzy worki, będę miał na posypanie w razie gołoledzi

- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 11
- GG: 0