Projekt 'Sąsiad' - prośba o wsparcie merytoryczne
Re: Projekt 'Sąsiad' - prośba o wsparcie merytoryczne
Misiak pisze:Hamburga się odmula, gąbkę ruszasz dopiero przy restarcie.
hm no to mi zamieszaliście

Ok, pytanie: jeśli hamburg, to muszę i tak puścić gdzieś kable (oświetlenie, grzałka, filtr);
- 0

No bez kabli nie dasz rady, ale grzałkę ładujesz z pompą za gąbkę i jest komplet. Zresztą do lampy kabel też pójdzie.
Też jestem za hamburgiem. Miałem, fajne, bezproblemowe, a krewetki zabijały się o miejsce na gąbce
Też jestem za hamburgiem. Miałem, fajne, bezproblemowe, a krewetki zabijały się o miejsce na gąbce

- 0
Miejsce kiepskie, ja bym się nie zdecydował w takim na akwarium. Nawet z pancerną szybą. W życiu nie uwierzę, że na schodach nigdy nic nie upadnie, czy nikt sie nie potknie, a w takim układzie jak nic, wcześniej czy później, walnie wtedy w akwarium... Pleksa raczej nie pomoże.
- 0
- Moderator
- Reputacja: 100
- GG: 0
przy prześwicie 15 cm od góry samo włożenie dekoracji może byś kłopotliwe ( większe korzenie)
sama wnękę można wyłożyć w środku plaksi/pcv zasilikonować i niech się woda skrapla ( podobny patent miłałem w regae z płyty po uszczelnieniu dość długo działało poprawnie.
jeśli chodzi o filtr może być kubeł bez tego 15 cm marginesu, po prostu wykoć w ścianie kanał włożyć gruba rurę, czy kanciasty profil pcv czoś podobnego ma mój znajomy na kable do tv i sprzętu, u niego jest to zamurowane, i sam tv wisi na ścianie bez żadnego widocznego okablowania
sama wnękę można wyłożyć w środku plaksi/pcv zasilikonować i niech się woda skrapla ( podobny patent miłałem w regae z płyty po uszczelnieniu dość długo działało poprawnie.
jeśli chodzi o filtr może być kubeł bez tego 15 cm marginesu, po prostu wykoć w ścianie kanał włożyć gruba rurę, czy kanciasty profil pcv czoś podobnego ma mój znajomy na kable do tv i sprzętu, u niego jest to zamurowane, i sam tv wisi na ścianie bez żadnego widocznego okablowania
- 1
Problemem przy schodach - może być beton - aby wykonać kanał o dowolnym przekroju i go schować .
Reszta zależy tylko od $$$$
rób Hamburga
rób Hamburga
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:Problemem przy schodach - może być beton - aby wykonać kanał o dowolnym przekroju i go schować .
rób Hamburga
tam jest chyba siporex
- 0

ManiaPI pisze:przy prześwicie 15 cm od góry samo włożenie dekoracji może byś kłopotliwe ( większe korzenie)
Akwarium na sucho będzie aranżowane a potem włożone w odpowiednie miejsce.
No, ewentualnie uzupełnię piach po włożeniu - myślę że nie będzie kłopotu.
- 0

A schody stoją sobie ot tak , w sciane nie wchodzi beton ? + zbrojenie ?
Choć nie wiem z czego są schody ? .
Jeśli nie ma - to lepiej i prościej .
w suporku młotkiem wybije nawet - taki materiał
wrót fi 50 * 2 lub 1 100 bądź kanały wentylacyjne pvc 12*6 powinien wystarczyć na wodę i przewody
Jeśli nie ma - to lepiej i prościej .
w suporku młotkiem wybije nawet - taki materiał
wrót fi 50 * 2 lub 1 100 bądź kanały wentylacyjne pvc 12*6 powinien wystarczyć na wodę i przewody

- 0
adams2121 pisze:A schody stoją sobie ot tak , w sciane nie wchodzi beton ? + zbrojenie ?
W tym przypadku jakoś na ramie chyba.
- 0

Istotne - jeśli suporex - najprościej i najłatwiej 

- 0