Jakie to rybki? Znalezione pod śmietnikiem
|Strona 1 z 1
Jakie to rybki? Znalezione pod śmietnikiem
Cześć
Znalazłam dzisiaj rybki pod śmietnikiem, chciałabym je zatrzymać, ale nie mam pojęcia jaki to gatunek i czego potrzebują. Jutro pójdę kupić akwarium itp na dzisiaj wsadziłam je do plastikowego pojemnika z lodówki i dałam suchą, uniwersalną karmę dla rybek.
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Dołączam zdjęcia
Znalazłam dzisiaj rybki pod śmietnikiem, chciałabym je zatrzymać, ale nie mam pojęcia jaki to gatunek i czego potrzebują. Jutro pójdę kupić akwarium itp na dzisiaj wsadziłam je do plastikowego pojemnika z lodówki i dałam suchą, uniwersalną karmę dla rybek.
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Dołączam zdjęcia
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
- Bywalec
- Reputacja: 18
- GG: 4993916
Re: Jakie to rybki? Znalezione pod śmietnikiem
Podaj wielkość ryb?
A może to pielęgnica zebra? Tylko żyła w fatalnych warunkach i jest brzydko wybarwiona?
https://www.google.com/search?q=PIEL%C4 ... 66&bih=657
A może to pielęgnica zebra? Tylko żyła w fatalnych warunkach i jest brzydko wybarwiona?
https://www.google.com/search?q=PIEL%C4 ... 66&bih=657
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Okolo 10cm, może trochę mniej. Jedna, ta mniejsza nie przeżyła nocy ☹️
- 0
- Nowy na forum
Podmień wody, 1/5. Pewnie jest skok NO2, dlatego nie przeżyła. A poza tym tam gdzie wcześniej była, miała inne parametry wody.
Wejdź na linka co podesłałam. Czy przypomina tę rybę?
Wejdź na linka co podesłałam. Czy przypomina tę rybę?
- 0
Kształt pregow podobny, ale to na tyle z podobienstw. Wstawilam filtr i zamowilam juz akwarium na jutro z żywymi roslinkami. Czy grzalka jest potrzebna? Jest szansa, ze rybka umarla z wychłodzenia? Dalam letnią wode, ale może jest za zimna?
Zauważyłam jakby rybka przejasniala, wczesniej byla ciemniejsza, prawie czarna, a teraz jest brązowo beżowa. Na głowie i przy skrzelach nabrala niebiesko zielonych odcieni. Bardzo się martwię..
Zauważyłam jakby rybka przejasniala, wczesniej byla ciemniejsza, prawie czarna, a teraz jest brązowo beżowa. Na głowie i przy skrzelach nabrala niebiesko zielonych odcieni. Bardzo się martwię..
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
Nie sądzę, żeby to z powodu różnicy temperatury. No chyba, że noc , albo i więcej spędziła pod śmietnikiem. Wtedy mogła się wychłodzić. Póki są upały, jest ciepło powyżej 23 st C nie musisz dawać grzałki. Jak zrobi się chłodniej, to grzałka potrzebna.
- 0
|Strona 1 z 1