żerowanie Pielęgnicy Pawiooka
żerowanie Pielęgnicy Pawiooka
Czy to normalne, że moje Oskary nie robią nic innego przez cały dzień
tylko stoją i czekają na żarcie? Zaczyna mnie irytować brak u nich jakichkolwiek zachowań
wartych zaobserwowania - no, czasami poprzekomarzają się z P.nikaraguańskimi i tyle.
Ze dwa razy się wycierały i przekomarzały się bardziej, poza tym cisza.
98% czasu spędzają w najbliższej mi części akwarium żebrząc o żarcie.
Nie szukają niczego samodzielnie, tylko "kuźwa, wrzuci nam coś w końcu czy nie, pół dnia już stoję"
A może ja je za mało karmię... widziałem gdzieś w necie, że ktoś karmi je małymi myszkami....
U mnie co najwyżej mają duże mrożone krewety raz na jakiś czas.
tylko stoją i czekają na żarcie? Zaczyna mnie irytować brak u nich jakichkolwiek zachowań
wartych zaobserwowania - no, czasami poprzekomarzają się z P.nikaraguańskimi i tyle.
Ze dwa razy się wycierały i przekomarzały się bardziej, poza tym cisza.
98% czasu spędzają w najbliższej mi części akwarium żebrząc o żarcie.
Nie szukają niczego samodzielnie, tylko "kuźwa, wrzuci nam coś w końcu czy nie, pół dnia już stoję"

A może ja je za mało karmię... widziałem gdzieś w necie, że ktoś karmi je małymi myszkami....

U mnie co najwyżej mają duże mrożone krewety raz na jakiś czas.
- 0

Re: żerowanie Pielęgnicy Pawiooka
Jak duże są? Dorosła pawica powinna jeść max 3-4 razy tygodniowo.
- 0
Akwarysta bez zbiornika
Tuptuś pisze:Jak duże są? Dorosła pawica powinna jeść max 3-4 razy tygodniowo.
Około 20cm. Karmię mrożonkami całą ekipę ale Oskarki nie tkną już tych rozpuszxczonych (za drobne)
więc daję im dodatkowo po kostce mięcha dziennie (losowo: artemia, wodzień, tubifex).
Dostają też granulat pływający Cichild Staple ale to może raz w tygodniu po kilka kul.
- 0

Glodzisz je i nie dają rady pływać - tylko stoją

Filet ryb , krewetki żonie z talerza zabierz , poprubuj z małymi żywymi rybkami

Filet ryb , krewetki żonie z talerza zabierz , poprubuj z małymi żywymi rybkami
- 2
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Larwy mącznika, dżdżownice, rosówki i inna żywa i treściwa karmówka.
- 0
ochotki, nawet wędkarskie dla 20 cm ryb to taki....wkur...acz, filety z ryb ale pokrojone żeby się nie zadławiły, robale (nie za często) małe ryby, niech maja jak w naturze, krewety,
- 0
W wędkarskich i niektórych zoologicznych można dostać ochotke jumbo - jest znacznie większa
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ta są rybie pieszczochy,rozpoznają swojego pancia i psie dziadowanie się zaczyna,one tak mają 

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
woytek pisze:Ta są rybie pieszczochy,rozpoznają swojego pancia i psie dziadowanie się zaczyna,one tak mają
Przynoszę im czasami największy rozmiar robaka czerwonego z wedkarskiego

No ale nie często, może raz na dwa tygodnie (nie po drodze).
Po drodze mi za to do Stokrotki która jest obok, jutro może podam im
po krewetce koktailowej

- 0

adams2121 pisze:W wędkarskich i niektórych zoologicznych można dostać ochotke jumbo - jest znacznie większa
no jest, tylko dorosła 30 cm pawica z paszczą jak klapa od śmietnika nadal się musi napocić zanim się napcha

- 0