Pielęgnica Niebieskołuska
|Strona 1 z 1
Pielęgnica Niebieskołuska
Witam!
W akwarium 120l mam pare sporych pielęgnic niebieskołuskich. Kupiłem jakieś 2-3 tygodnie temu 240l. Chciałbym trzymać z nimi jakieś inne rybki np. inne pielęgnice ale w zoologicznym powiedzieli, że lepiej nie łączyć ich z innymi pielęgnicami, ponieważ są wobec nich bardzo agresywne. Czytałem na innych stronach akwariowych i nic takiego nie znalazłem
W zoologicznym powiedzieli, że mogę dokupić ewentualnie pielęgnice zebre parke. Ale samica będzie za mała i może zostać zabita
I teraz do was mam pytanie czy mogę mieć jakieś inne rybki z pielęgnicami niebieskołuskimi w 240l
W akwarium 120l mam pare sporych pielęgnic niebieskołuskich. Kupiłem jakieś 2-3 tygodnie temu 240l. Chciałbym trzymać z nimi jakieś inne rybki np. inne pielęgnice ale w zoologicznym powiedzieli, że lepiej nie łączyć ich z innymi pielęgnicami, ponieważ są wobec nich bardzo agresywne. Czytałem na innych stronach akwariowych i nic takiego nie znalazłem

- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Pielęgnica Niebieskołuska
No nie wiem, przy baniaku 240 litrowym zgodziłbym się chyba ze zdaniem zoologikarza octofasciaty rosną duże ( samce do 20 cm), a jako że to pielęgnice składające ikrę na substracie więc i mocno agresywne, zwłaszcza właśnie w czasie tarła, wylęgu i opieki, więc wszystkie mniejsze ryby mogą mieć ostro "pod górę" - w najlepszym razie zostaną przegonione z rewiru w najgorszym
, wszystko zależy natomiast od indywidualnego "charakteru" danej ryby

- 0
Mann am Boden
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
|Strona 1 z 1