Zbrojnik
Zbrojnik
Witam, mam pytanie troche z innej beczki. Kupilem WGŁĘBKE i chciałem zrobic taką dekoracje, na kamienie polozylem roslinke, obwiązałem siatką drobnooczkową, i ułożyłem na dnie. Bawiłem sie z tym pół dnia, a jak zobaczył zbrojnik w pare minut wszystko rozwalił, wlazł na to zaczął gryżć i po ptakach. Większosc poszło w powietrze i pływa po akwa. Co na to radzicie widziałem ze niektórzy mają takie fajne dekoracje, moze jakiś sposób macie zeby tego nie robił? Pozdrawiam
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 24
- GG: 0
Re: Zbrojnik
Przy zbrojnikach nie używaj żadnych siateczek , grozi to zaplataniem , poranieniem a czasami śmiercią
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
PYSIO721220 pisze:Co na to radzicie
Albo zbrojnik albo kombinację z aranżacją za pomocą roślin. Tak jak Tomasz napisał, przy zbrojnikach wręcz zakazane jest używanie jakichkolwiek siateczek, żyłek, nici czy też drucików.
- 0

Zapominacie o takim prostym triku "na kropelkę" - kawałek plechy na klej a resztę załatwi już czas, tyle że przy zbrojniku raczej i to nic nie da 

- 0
Mann am Boden
Zawsze można bardzo drobniutko poszatkować i wetrzeć w drzewo czy lawę. Lecz to chyba raczej z mchami a nie z wgłębką. Chociaż nie wiem. Mchy tak sadziłem i nawet teraz mam dwa tak przygotowane kawałki drzewa.
W takim przypadku zbrojnikowi nic nie będzie, bo nie ma za co się zahaczyć. Jednak mech/wgłębka nie będą miały szansy się rozrosnąć.
W takim przypadku zbrojnikowi nic nie będzie, bo nie ma za co się zahaczyć. Jednak mech/wgłębka nie będą miały szansy się rozrosnąć.
- 0

No właśnie, wyciągnąłem już to z akwarium. Jako ciekawostke powiem ze mam tak zrobiony mech na kamieniach, przymocowane na nici bo doradził mi ktoś ze siatka lub drut bedzie zachaczał sie, a nitka zgnije po pewnym czasie i mech sam porośnie kamień. Tyle ze zbrojnik chodził czasem po nich a nic nie zepsuł...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 24
- GG: 0
Tak czytam i naszła mnie jeszcze jedna myśl- on chyba jest głodny , może zjadać wglebke, po prostu , a druga teza - coś nowego więc trza spróbować ( Nowa dekoracja , układ w akwarium ) i jest ciekawy 

- 0
miewan pisze:Zapominacie o takim prostym triku "na kropelkę" - kawałek plechy na klej a resztę załatwi już czas, tyle że przy zbrojniku raczej i to nic nie da
miewan pisząc "na kropelkę" masz na myśli superglue czyli innymi słowy cyjanoakryl. Nie zaszkodzi rybom?
- 0
Dziś będąc okazyjnie natknąłem się na coś takiego - poczytaj może a nuż
Dodam że to produkt sachema
Dodam że to produkt sachema
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.