Ryba księżycowa
Ryba księżycowa
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Jest ktoś wstanie powiedzieć coś na temat pochodzenia tej ryby. Jakiego dzikiego potomka mogła mieć. Zastanawiam się i nic mi nie pasuje.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Jest ktoś wstanie powiedzieć coś na temat pochodzenia tej ryby. Jakiego dzikiego potomka mogła mieć. Zastanawiam się i nic mi nie pasuje.
- 0
Re: Ryba księżycowa
Za wikipedią pod hasłem Skalar (ryba)
Skalar, żaglowiec skalar (Pterophyllum scalare) – ryba słodkowodna z rodziny pielęgnicowatych. Nazwa zwyczajowa "żaglowiec" wywodzi się ze względu na kształt płetw odbytowej i grzbietowej przypominających żagiel. W literaturze polskiej pojawiał się również pod nazwą ryba księżycowa
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Dokładnie i z koloru srebra... Też mi się zdaje że to zwykle skalary a ktoś mi mówi że to jakaś konkretna odmiana. I próbuje dojść do sedna sprawy.
- 0
Może z odmianą to za daleko idące twierdzenia - może po prostu wyselekcjonowana linia
kolorystyczna i tyle.
Zresztą - potrafią zmieniać ubarwienie (np. ginące pasy) w zależności od światła, samopoczucia etc.
kolorystyczna i tyle.
Zresztą - potrafią zmieniać ubarwienie (np. ginące pasy) w zależności od światła, samopoczucia etc.
- 0

z tym sie zgodze u mnie zmieniaja ubarwienie i mysle ze od swiatla
- 0
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, 19:06 przez krzysiek, łącznie zmieniany 1 raz
jakieś 412l
Tak pasy są lekko widoczne. Więc pewnie by wyszły. Może być że wyselekcjonowane.
- 0
Żaglowce dzielą się generalnie na pręgowane, najbardziej zbliżone do WF, marmurkowe i gładkie. W tych kategoriach przyznaje się nagrody w międzynarodowych konkursach. Okaz, który przedstawiłeś należy do kategorii jednobarwnych.
- 0
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, 19:13 przez alexb47, łącznie zmieniany 1 raz
Moje stare traciły pasy po grzebaniu w bankami. A z tego co doczytałem dyskowce właśnie ze "stresem" zmieniają swoje pasy. Może coś w tym być. Nie wiem jak to jest z WF czy pokoleniami pokrewnymi.
- 0