neon zielony
neon zielony
cześć, szukam informacji na temat środowiska tej ryby by odtworzyć je po części u siebie w 45l zbiorniku. czytałem tylko o samej rybie i jej występowaniu ale ogólnego środowiska nie widziałem na necie. może ma ktoś inne informacje niż te z internetu na ten temat? ewentualnie jakieś książki? czy przy takim litrażu nawet nie bawić się?
- 0
Re: neon zielony
Niegdyś w 63l miałem 20szt. Było jeszcze miejsce na inne ryby 
Pewnie 15szt u Ciebie będzie w sam raz na jednogatunkowe?

Pewnie 15szt u Ciebie będzie w sam raz na jednogatunkowe?
- 0

tylko jak uzyskać tak kwaśną, brązową wodę przy wewnętrznym filtrze bez wkładu torfowego?
- 0
Herbatka z szyszek olchy czarnej 
Ja robię ją tak, jak zwykłą herbatkę - zalewam wrzątkiem w 2-3 kubkach po kilka, kilkanaście sztuk
szyszek. Jak całość ostygnie to sruuu do akwarium, razem z szyszkami (oczywiście wybierając
syfek przez np sitko)

Ja robię ją tak, jak zwykłą herbatkę - zalewam wrzątkiem w 2-3 kubkach po kilka, kilkanaście sztuk
szyszek. Jak całość ostygnie to sruuu do akwarium, razem z szyszkami (oczywiście wybierając
syfek przez np sitko)

- 0

- Bywalec
- Reputacja: 45
- GG: 0
robisz tak przy podmianie czy częściej?? jeżeli chodzi o wodę przy starcie zbiornika, to do kranówki robić pół na pół z tym "wywarem" o którym mówisz?
- 0
Damian chłopie a Ty będziesz zamawiał WF, czy chcesz je rozmnażać?
Jeżeli będziesz brał "sklepówki" ( mogę
) spokojnie możesz zostać na kranowicie, przy rybach F300 "preparacja" może bardziej zaszkodzić niż pomóc 
Jeżeli będziesz brał "sklepówki" ( mogę

- 0
Mann am Boden
dwojak23 pisze:robisz tak przy podmianie czy częściej?? jeżeli chodzi o wodę przy starcie zbiornika, to do kranówki robić pół na pół z tym "wywarem" o którym mówisz?
Dolewasz w dowolnym momencie, tylko bez przegięć

Przy starcie zalej normalnie wodą i dodaj 2-3 kubki 'wywaru' z szyszek.
Podczas następnych podmian dodaj po szklaneczce żeby utrzymać kolorek.
- 0