Ramirezy
Re: Ramirezy
Tak jak pisze Tomasz. Liście wywal z woreczka bo zbutwieją. Aby nie poleciały z wiatrem możesz je ewentualnie włożyć to jakiejś siateczki po cytrynach, cebuli, brzoskwiniach czy ziemniakach.
- 0

Liście nie były całkiem zawinięte w woreczku
ale już wyjąłem, szybciej przemarzną. Tylko kamieniem przycisnąłem ogonki 
A co do akwarium, tak wygląda po wczorajszym remoncie
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
(Ten czerwonawy otoczak jest na korzeniu tylko do jego zatopienia)
I jak już mówiłem doszły 3 otoski, które szybko zaczęły pływać grupką z tymi trzema co były, doszła samica LDA16, która jak na razie ciągle siedzi na szybie za grzałką, i 2 sztuki amano. Samiec ramirezy na jeden dzień uspokoił się i ładnie pływał za samicą, a teraz znowu zaczął ją ganiać
Myślę, że kolejne tarło już się zbliża.

A co do akwarium, tak wygląda po wczorajszym remoncie

(Ten czerwonawy otoczak jest na korzeniu tylko do jego zatopienia)
I jak już mówiłem doszły 3 otoski, które szybko zaczęły pływać grupką z tymi trzema co były, doszła samica LDA16, która jak na razie ciągle siedzi na szybie za grzałką, i 2 sztuki amano. Samiec ramirezy na jeden dzień uspokoił się i ładnie pływał za samicą, a teraz znowu zaczął ją ganiać

- 0
Dzięki
Myślę, że będzie lepiej jak dodam te liście dębu i woda zrobi się bardziej herbaciana
No i jak wywalę ten różowy kamol, bo psuje efekt 

- 0
Dołóż też szyszki olchy lub zrób napar
Lub też daj dobry korzeń - jak u mnie w 160 - barw i wodę sam
- ale jest z torfowiska

Lub też daj dobry korzeń - jak u mnie w 160 - barw i wodę sam

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
No u mnie już się chyba nie zmieści więcej korzeni
A mam jeszcze pytanie co do samicy LDA16, mam dorosłą sztukę od przedwczoraj. Czy takim się zdarza kopać w piachu, rozwalać korzenie albo wykopywać rośliny?

- 0
Zbrojniki kopia w piachu - jedne mniej inne bardziej - pod korzeniami, kamieniami, szukając schronienia i robiąc sobie groty do odpoczynkuu w dzien. U mnie regularnie wkopują gliniane groty tak aby jak najmniejsze wejście było , inne podkopuja się pod korzeń , małe rośliny mogą wyrwać z piachu 

- 0
Rozumiem
A jest jakaś szansa na odchowanie narybku ramirez przy dorosłej samicy LDA16?

A jest jakaś szansa na odchowanie narybku ramirez przy dorosłej samicy LDA16?
- 0
Upłynie troche wody - a przekonasz się sam - nie ma co gdybać.
Daj im trochę czasu - u mnie przy paletkach sturisomy aureum potrafiły sobie poradzić , więc daj czas naturze ( choć mały zbiornik) masz - na lda 16
Daj im trochę czasu - u mnie przy paletkach sturisomy aureum potrafiły sobie poradzić , więc daj czas naturze ( choć mały zbiornik) masz - na lda 16
- 0
Samice ancistrusa stosunkowo mało kopią. Prawdopodobnie częściej będzie siedziała przyklejona do szyby niż szykowała sobie kryjówki.
- 0