Kolcobrzuch nilowy [Bekon] (Tetraodon lineatus)
Re: Akwarium od A do "L" - projekt
Raczej będzie mieszkała sama. Chociaż wolałbym mieć przy niej chociaż jakaś minimalną ekipę, która posprząta niedojedzone resztki.
- 0
Akwarium od A do "L" - projekt
Uuu, widzę akcja „ślimak” rozpoczęta.
Teraz poczekajmy na akcję „kto weźmie moje ryby (te ładne) - pilne !”

Teraz poczekajmy na akcję „kto weźmie moje ryby (te ładne) - pilne !”

- 0
Mann am Boden
Akwarium od A do "L" - projekt
Na większości filmów lineatusy pływają w towarzystwie. Reszta to jakieś mongoły nabijają w sobie wyświetlenia filmami jak wygłodzona ryba zjada wszystko co podają (skorpiony, szczury, żaby).
Myślę że nie będzie tak źle. Zostawię sobie póki co coś co zje resztki, reszta pójdzie do przedszkoli. A jak będę go przenosił do 700ki to wtedy będę miał ostry dylemat. Na pewno akary pójdą out, może do "L" gdzie w końcu doczekały by się potomstwa. Bocji np nie złapałby ale z kolei one są pojebane i nie dałyby mu żyć. Skalary to seniorzy i te to w ogóle chyba nie dożyją. Platydorasy pójdą do "L" i pozamiatane.
Może pójdę całkiem w afrykańskie klimaty tak żeby miał jak w domu.
A tu ślimakarium póki co bez ślimaków
Myślę że nie będzie tak źle. Zostawię sobie póki co coś co zje resztki, reszta pójdzie do przedszkoli. A jak będę go przenosił do 700ki to wtedy będę miał ostry dylemat. Na pewno akary pójdą out, może do "L" gdzie w końcu doczekały by się potomstwa. Bocji np nie złapałby ale z kolei one są pojebane i nie dałyby mu żyć. Skalary to seniorzy i te to w ogóle chyba nie dożyją. Platydorasy pójdą do "L" i pozamiatane.
Może pójdę całkiem w afrykańskie klimaty tak żeby miał jak w domu.
A tu ślimakarium póki co bez ślimaków

- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Jakbyś się pozbywał bocji, to u mnie znalazłyby dom.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Michał, generalnie zgoda , cały myk to odpowiednia wielkość towarzystwa.
Tak samo miałem z dragonami, ich „sława” była wielka ( pewnie przez wygląd), a okazały się spokojne jak baranki i do tego nieco ślepawe.
Tak samo miałem z dragonami, ich „sława” była wielka ( pewnie przez wygląd), a okazały się spokojne jak baranki i do tego nieco ślepawe.
- 1
Mann am Boden
Misiak pisze:Ktoś się orientuje czy raki mogą żyć ze ślimakami?
Zapytaj Rafała Kumaka.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Generalnie raki są wszystkożerne, zdecydowanie wypleniają chwasty, ale i polują na ryby.
Więc i chyba ślimaki mogą mieć ciężko.
Pytanie o które raki chodzi.
Więc i chyba ślimaki mogą mieć ciężko.
Pytanie o które raki chodzi.
- 0
Mann am Boden
Jeszcze nie wiem. Pytam ogólnie jakby się udało jakieś dorwać. Najwyżej odpalę drugi baniaczek.
- 0
Misiak pisze:Raczej będzie mieszkała sama. Chociaż wolałbym mieć przy niej chociaż jakaś minimalną ekipę.
może coś małego i mega szybkiego?
- 0