Rwący potok - jaka obsada?
Re: Rwący potok - jaka obsada?
Podobają mi się malabarskie ale rosną do ok. 12-15cm i boję się, że przy grupie kilkunastu osobników może nie wyglądać to zbyt ciekawie.
Coraz bardziej skłaniam się do dużej ławicy danio choprai. Tylko czy faktycznie będą tworzyć ławicę czy może rozjadą się po całym baniaku...
Z siłą nurtu to nie problem bo zawsze można skręcić filterek i nurt zmaleje
Zastanawiam się i szukam dalej. Póki co akwarium puste ale na szczęście biologicznie dojrzałe więc w każdej chwili ryby mogą zagościć.
Niestety jest jakie jest (wymiary) i narazie takie pozostanie. Nie ma innej opcji niestety.
Coraz bardziej skłaniam się do dużej ławicy danio choprai. Tylko czy faktycznie będą tworzyć ławicę czy może rozjadą się po całym baniaku...
Z siłą nurtu to nie problem bo zawsze można skręcić filterek i nurt zmaleje

Zastanawiam się i szukam dalej. Póki co akwarium puste ale na szczęście biologicznie dojrzałe więc w każdej chwili ryby mogą zagościć.
Niestety jest jakie jest (wymiary) i narazie takie pozostanie. Nie ma innej opcji niestety.
- 0
Ten potok, ma być w baniaku po Tandze ( dopiero po zmianie nicku przejrzałem Twój "podpis" a potem........ zajrzałem na KMT
)

- 0
Mann am Boden
miewan pisze:Ten potok, ma być w baniaku po Tandze ( dopiero po zmianie nicku przejrzałem Twój "podpis" a potem........ zajrzałem na KMT)
Tak. Była w nim Tanganika. Potem krótki epizod z malawi. Z Tanganika mam brevisy w 60 litrowym baniaku. Malawi wymaga większość ego baniaka i w przyszłości.
Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka
- 0