[7l]Mini akwarium
|Strona 1 z 1
[7l]Mini akwarium
Witam. Oto moje 7 litrowe banalne w obsłudze akwarium.
Filtracja: HBL 501
Oświetlenie: lampka z Ikei 2w 3500K
Ogrzewanie: brak,
Podłoże: piasek z zoologa
Korzeń: Mangrowiec
Nawożenie: Tropica Gren 0,7ml co tydzień, po cotygodniowych podmianach wody w ilości 3l. Woda RO z mineraliztorem Vimi,chodź na początku lałem kranówkę.
Myślałem że ze względu na pasmo światła będą problemy ale o dziwo wszystko rośnie. Bardzo powoli, ale taki był zamysł. Glonów totalny brak.Szyby czasem przetrę raz na półtora,dwa miesiące.
Rośliny:
Anubias Nana, Nana Micro
Microzorium Narrow
Bucephalandra sp red
Pistia
Ze zwierząt są w nim tylko krewetki.
Akwarium można obejrzeć również na filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=Nzk0dKjoqjY
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Filtracja: HBL 501
Oświetlenie: lampka z Ikei 2w 3500K
Ogrzewanie: brak,
Podłoże: piasek z zoologa
Korzeń: Mangrowiec
Nawożenie: Tropica Gren 0,7ml co tydzień, po cotygodniowych podmianach wody w ilości 3l. Woda RO z mineraliztorem Vimi,chodź na początku lałem kranówkę.
Myślałem że ze względu na pasmo światła będą problemy ale o dziwo wszystko rośnie. Bardzo powoli, ale taki był zamysł. Glonów totalny brak.Szyby czasem przetrę raz na półtora,dwa miesiące.
Rośliny:
Anubias Nana, Nana Micro
Microzorium Narrow
Bucephalandra sp red
Pistia
Ze zwierząt są w nim tylko krewetki.
Akwarium można obejrzeć również na filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=Nzk0dKjoqjY
- 5
- Czasami zagląda
- Reputacja: 46
- GG: 0
- Czasami zagląda
Re: [7l]Mini akwarium
A to moje mini akwarium po restarcie: https://www.youtube.com/watch?v=93MRf1orPRg&t=335s
- 1
- Czasami zagląda
No, to rośniemy.
Imho dałbym kaskadę jeśli masz otwarte akwarium a miejsca mało - zawsze to więcej toni wody
a i nic Ci cienia pod filtr nie rzuca. To takiego litrażu starczy najprostszy chińczyk.
Imho dałbym kaskadę jeśli masz otwarte akwarium a miejsca mało - zawsze to więcej toni wody
a i nic Ci cienia pod filtr nie rzuca. To takiego litrażu starczy najprostszy chińczyk.
- 0

thaz miałem tu wcześniej małą kaskadę HBL 501 ale nic mi powierzchni ten filtr nie poruszał i co dwa dni musiałem papierowym ręcznikiem usuwać błonę. Odkąd zamontowałem Pat mini mam ten problem z głowy. A lampkę mam ustawioną po drugiej stronie akwarium od filtra, więc nie ma jak cienia rzucać. Tak posadziłem rośliny żeby każda miała dostęp do światła 

- 0
- Czasami zagląda
|Strona 1 z 1