Aktywna grządka (52,5l)
Aktywna grządka (52,5l)
Akwarium z filtrem przelewowym odpalone. Padło na roślinne (to już chyba norma u mnie) z aktywnym podłożem dark soil. Korzeń redmoor i dragon stony(dzięki Michał
). Rosliny jakie są każdy widzi nie będę tu wszystkich wypisywał ale doszło sporo buckow, nowa odmiana crypty i inne. Do filtra wsadziłem gąbki, matrix 250g, keramzyt i wata. Co sądzicie? Dla mnie sztos!!

- 7
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Re: Aktywna grządka (52,5l)
Zapowiada się kozak. Kolor tego grzebienia kurcze muszę poszukać może znajdę jeszcze jakiś ciemniejszy 

- 0
Fotorelacja na 5+! Zaplecze filtracyjne pewnie spokojnie udźwignęłoby dwa lub nawet trzy razy większy zbiornik, ale zapas dobrze mieć
Czekamy aż zarośnie, Powodzenia!

- 1
kolor mi nie przeszkadzaMisiak pisze:Zapowiada się kozak. Kolor tego grzebienia kurcze muszę poszukać może znajdę jeszcze jakiś ciemniejszy

Teraz znając życie będą wszystkie plagi glonowe.... zobaczymy jak spisze się filtracja. Jeżeli będę zadowolony to wstawię ją w drugim akwarium
- 1
Minęło 13 dni od zalania zbiornika. Rosliny ruszyły w górę. Łodygowce z tylu idą pełną parą, kryptokoryny puszczają nowe liście, lobelia gęstnieje tak samo jak china moss.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- 4
Do akwarium doszło 10 otosów, tęczanek werneri. Wyglądają super! Samce ganiają dziewczynki aż miło
Ludwigia nabiera kolorów co widać. Śluz z korzeni prawie zapomniany i chyba wychodzę na prostą. Glonów odpukać dużo nie ma 

- 5
Jaka masz dokładnie Lugwigie?
U mnie ma zdecydowanie większe liście - zdaje się odmiana Rubin Red (czy coś)
U mnie ma zdecydowanie większe liście - zdaje się odmiana Rubin Red (czy coś)
- 0

dwojak23 pisze:Ludwigia mini super red proszę ja ciebie
Zaklepuję gałązeczkę przy cięciu

- 0