Zielony kubik
Zielony kubik
Przedstawiam wam po raz ostatni moją kostkę w roślinnej aranżacji.
Szkło prowadzę raczej jako high tech z oświetleniem chihiros a451 plus, filtrem ikola 450, zestawem co2 z elektrozaworem firmy aquario oraz nawozami firmy tropica. Podłoże jakie zastosowałem to dwa rodzaje żwirku kwarcowego i substrat pod żwir firmy tropica. Zamysł jest taki aby pędzić rosliny do drugiego zbiornika które chciałbym postawić w następnym roku.
Rosliny:
Bucephalandra deep Purple
Bucephalandra hulk
Bucephalandra Aegis
Bucephalandra Nanga pinoh lagoon
Bucephalandra lamandau Purple
Hygrophilia difformis
Hygrophilia pinnatifida
Anubias nana
Bolbitis
Kryptokoryny
Rotala indica
Monte carlo
Lilaeopsis brasiliensis
althetnantera reineci mini
Lagenandra meeboldii
Porady i opinie miłe widziane. Pozdrawiam
Szkło prowadzę raczej jako high tech z oświetleniem chihiros a451 plus, filtrem ikola 450, zestawem co2 z elektrozaworem firmy aquario oraz nawozami firmy tropica. Podłoże jakie zastosowałem to dwa rodzaje żwirku kwarcowego i substrat pod żwir firmy tropica. Zamysł jest taki aby pędzić rosliny do drugiego zbiornika które chciałbym postawić w następnym roku.
Rosliny:
Bucephalandra deep Purple
Bucephalandra hulk
Bucephalandra Aegis
Bucephalandra Nanga pinoh lagoon
Bucephalandra lamandau Purple
Hygrophilia difformis
Hygrophilia pinnatifida
Anubias nana
Bolbitis
Kryptokoryny
Rotala indica
Monte carlo
Lilaeopsis brasiliensis
althetnantera reineci mini
Lagenandra meeboldii
Porady i opinie miłe widziane. Pozdrawiam
- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Re: Zielony kubik
Świetnie, że wrzuciłeś wątek. Na zdjęciach widać jak ruszyły rośliny. Mógłbyś podrzucić więcej fotek bucek? W opisie wymieniłeś sporo gatunków, a nie widzę tego na zdjęciach 

- 0
Zdjęcia bucek
- 1
Siema. Aktualnie do kubika dodałem 19szt teczanek Wernera z czego 2 wpadły do skimmera... ziele rośnie raz wolniej raz szybciej. Szukam rosliny na drugi plan na zamianę althernatery. Nie podołałem jej wymaganiom
może lobelia?
Pa. Andrzej anubiasy idą do góry!

Pa. Andrzej anubiasy idą do góry!
- 1
Ja jestem zachwycony Pogostemonem Octopus, wiem że to chwast banalny w uprawie, ale wygląda świetnie 

- 0
Zdjęcia dla was
- 1