Ledowy roślinniak 240l
Re: Ledowy roślinniak 240l
Jak wrócę do domu mogę wysłać Tobie na pw cały przepis choć można go znaleźć w necie.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 24
- GG: 0
Też mam JBL. Wiele osób pisze że najlepiej ustawić gaz na tzw przyduchę jednak nie do końca to zdaje egzamin ponieważ różne gatunki ryb różnie reagują na tą przyduchę. W moim szkle pływają molinezje neony amandy i pigmeje. Najszybciej przy tafli są molinezje jednak to wcale nie oznacza że jest to już wysoki poziom co2. Indykator pomógł mi znacznie. Po jego wskazaniach zwiększyłem ilość podawanego gazu i nic się nie dzieje. Molinezje jak pływały przy tafli tak pływają a częstotliwość łapania przez nie powietrza wcale się nie zwiększyła.
- 0
Ja właśnie też myślę że mógł bym dać więcej gazu . Podduche miałem tylko raz jak zapomniałem zamknąć gaz .
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 47
aktualizacja
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
- Często zagląda
- Często zagląda
Rok temu miałeś piękny trawniczek, na dzień dzisiejszy niewiele po nim zostało.
I tu pytanie: zlikwidowałeś go sam, zaginą ponieważ wyższe rośliny go zagłuszyły (i miało by to miejsce również przy świetlówkach), czy jednak nie odpowiadały mu led-y.
Większość roślin, które aktualnie posiadasz rozpoznaję jako te które i u mnie rosły pod led-ami.
I tu pytanie: zlikwidowałeś go sam, zaginą ponieważ wyższe rośliny go zagłuszyły (i miało by to miejsce również przy świetlówkach), czy jednak nie odpowiadały mu led-y.
Większość roślin, które aktualnie posiadasz rozpoznaję jako te które i u mnie rosły pod led-ami.
- 0
Przy tak gęsto zarośniętym aqua nawet przy hqi nie dało by rady utrzymać się pięknego trawnika. Z roślin jakie masz w szkle będą rosły przy ledach bo nie są to super wymagające rośliny, jak byś utrzymał na nich między innymi macrandre mini type 2, tonine belem i parvule przez rok sam bym pomyślał o ledach.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 24
Masę innych również. Tyle że tu chyba chodzi o to by na ledach poprowadzić rośliniaka i nie ważne jakie to będą rośliny. Byle nie sztuczne
. Trawnik..... hm no cóż, obowiązkowy nie jest.

- 0