Szklanka 450ml roślinna
Re: Szklanka 450ml roślinna
Wszystko pozostawimy w tajemnicy
A tak na poważnie to dzięki na pewno się dogadamy. Jak coś to pisz na pw

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 24
- GG: 0
fritz3 to jest fotka z archiwum co pisałem że jak znajdę to pokażę fotę jak miałem korzeń w baniaku
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
- Bywalec
Widzisz, u Ciebie korzeń jest ładnie cofnięty i nie napiera na pierwszy plan co występuje u mnie. Kolejna sprawa, moje Microsorium jest bardzo ekspansyjne (jest to klasyczne Microsorium pteropus) a u Ciebie wygląda na Microsorium pteropus "mini". A-ha, masz zbiornik 450l, a ja niestety mizerną 240l. I sprawa zasadnicza, posiadasz - a wiele osób mnie poprze - dobre ręce do roślin. Tego o sobie nie powiem.
Wracając do zdjęcia, aranż jak zwykle super. Kondycja roślin rewelacyjna. Chyba nie doczytałem, nawozisz solami czy czymś innym?
Wracając do zdjęcia, aranż jak zwykle super. Kondycja roślin rewelacyjna. Chyba nie doczytałem, nawozisz solami czy czymś innym?
- 0
Tak wiadrami sypię sól kamienną
a tak poważnie to mikro i Fe z aqua artu.PGC w pełnej dawce zalecanej jednorazowo na podmienianą wodę, ferro codziennie po 4ml. Makro to amoniak po podmianie jednorazowa dawka 10ppm na zbiornik i KNO3 rozbite na dawki dzienne co daje po tygodniu NO3 10.5ppm i K 6.5ppm. KH2PO4 podaje w dawkach dziennych po 0.35ppm magnezu nie podaje gdyż w kranie mamy go sporo a dodatkowo podaję go z PGC 2ppm.

- 0
- Bywalec
Szybkie pytanie
a zarazem prośba
, gdybyś ciął zioła to chętnie domówił bym się z Tobą i co odkupił/ przyjął. Zasięgnął przy okazji kilku porad! Proszę o ew. pw.

- 0
fritz3 pisze:Szybkie pytaniea zarazem prośba
, gdybyś ciął zioła to chętnie domówił bym się z Tobą i co odkupił/ przyjął. Zasięgnął przy okazji kilku porad! Proszę o ew. pw.
Nie widzę problemu choć w najbliższym czasie kolega czester zabiera wszystko co wytnę w szkle

saxon4 pisze:Ładny baniaczek aż miło popatrzeć. Brawa
Dzięki choć nie wiem czy mnie kojarzysz ale większość obsady pływającej jest właśnie od Ciebie.

- 0
- Bywalec
Jak byś coś planował ciąć, to ja chętnie zapoznam się z ofertą
Polecam się pamięci.

- 0
Po małym koszeniu szklanka dochodzi do siebie ale będę miał na uwadze.
- 0
- Bywalec
Witam baniak doszedł do siebie i wygląda tak
Oczywiście nastąpiły delikatne zmiany w nawożeniu mianowicie powróciłem do wcześniejszego mikro którego używałem.
Oczywiście nastąpiły delikatne zmiany w nawożeniu mianowicie powróciłem do wcześniejszego mikro którego używałem.
- 0
- Bywalec