Ledowy roślinniak 240l
Re: Ledowy roślinniak 240l
Nie mówię że tak będzie ale może powstać taka sytuacja. Ledy masz od nie długiego czasu a rośliny mogą być nabite składnikami odzywczymi.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 24
- GG: 0
- Często zagląda
- Reputacja: 47
Niestety muszę cię zmartwić, ale takiego efektu w baniaku nie utrzymasz przy samych led-ach, ja w swojej 300 miałem w pewnym momencie 50W w led-ach i tak efektownych roślin nigdy nie uzyskałem.
Na dzień dzisiejszy rozpoczynam eksperymenty z oświetleniem mieszanym, T5 + led-y.
Na dzień dzisiejszy rozpoczynam eksperymenty z oświetleniem mieszanym, T5 + led-y.
- 0
Według mnie wcale niemusi tak być . Wszystko zależy od ledów . Znam kilka osób które jadą od roku na ledach i wszystko jest ok.
- 0
- Często zagląda
Tak jak już wcześniej pisałem - czekam z zaciekawieniem
Moja wiara w ledy jest niska, a może i nawet nie istnieje. Naoglądałem się wielu baniaków roslinnych i osobiście i na fotkach.
Osobiście nigdy nie widziałem rośliniaka na ledach, a na zdjęciach nic ciekawego też nie znalazłem no chyba że były to lampy po kilka tys.

Osobiście nigdy nie widziałem rośliniaka na ledach, a na zdjęciach nic ciekawego też nie znalazłem no chyba że były to lampy po kilka tys.
- 0
marho760816 a jak mój oceniasz ? Proszę o obiektywizm
Nie powiem ale moje ledy tanie nie były .
Nie powiem ale moje ledy tanie nie były .
- 0
- Często zagląda
Pal go 6 cenę ledów. Co do baniaka - myślę że z takim doświadczeniem stać cię na więcej.(w skali 1-10 daję 6 ). Mamy te same wymiary szkła. Na głębi 40 cm - szału nie będzie.
Piekne mikrosorium.
Co do ledów do nie masz wymagających roślin, a to dobrze - większe szanse.
Ciekawostką będzie to jak będzie po min 2 tyg.
Piekne mikrosorium.
Co do ledów do nie masz wymagających roślin, a to dobrze - większe szanse.
Ciekawostką będzie to jak będzie po min 2 tyg.
- 0
żadnych innych roślin nie chcę mieć . Przerobiłem wiele rodzajów a te które mam obecnie dla mnie są najładniejsze . Co do całkowitego efektu to jeszcze nie ma ponieważ to za krótki czas , potrzeba trochę czasu żeby ładnie zagęścić rotale i inne roślinki .
- 0
- Często zagląda
Hej - po ponad 2 tygodniach masz juz pewnie jakis obraz uzywania ledow?
Rosnie cos czy wegetuje?
Wyslano z telefonu
Rosnie cos czy wegetuje?
Wyslano z telefonu
- 0

Rośnie to mało powiedziane . Buszuje
. Rotale już podcinałem o połowę i znowu tak samo urosła . Jestem mega zadowolony . Jutro jak znajdę trochę czasu to wstawię fotki .

- 0
- Często zagląda