112L William
112L William
Okres przejściowy więc akwarium ogólne, dopóki nie pozostanie rybna obsada azjatycka.
Akwarium 112l profil. 80x35x40
Oświetlenie: 2x18W
Podłoże: Aquatic ProSoil z domieszką grysu, żwiru a na to wysypany żwirek akwarystyczny.
Obsada: Kiryski spiżowe x 3, Kiryski pstre x 2, Neon czarny x 7, zbrojnik niebieski ok 15, Plecostomus x 1, Razbora klinowa x 3, barwniak czerwonobrzuchy x 3.
Rośliny: hygrophila polisperma, cryptocoryne becketii, cryptocoryne wendtii green.
Tło pojawi się w późniejszym czasie (wiem, że kafelki paskudnie wyglądają).
Proszę o rady co jeszcze zmienić, aby to była Azja.
Akwarium 112l profil. 80x35x40
Oświetlenie: 2x18W
Podłoże: Aquatic ProSoil z domieszką grysu, żwiru a na to wysypany żwirek akwarystyczny.
Obsada: Kiryski spiżowe x 3, Kiryski pstre x 2, Neon czarny x 7, zbrojnik niebieski ok 15, Plecostomus x 1, Razbora klinowa x 3, barwniak czerwonobrzuchy x 3.
Rośliny: hygrophila polisperma, cryptocoryne becketii, cryptocoryne wendtii green.
Tło pojawi się w późniejszym czasie (wiem, że kafelki paskudnie wyglądają).
Proszę o rady co jeszcze zmienić, aby to była Azja.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Re: 112L William
Nie no, kafelki są niezłe
Co zmienić aby była Azja
Wysiudać zbrojniki, zasadzić więcej Microsorium i można dodać bucephalandrę
Wpuścić ławicę rasbory maculaty lub borneańskej
To moje sugestie

Wysiudać zbrojniki, zasadzić więcej Microsorium i można dodać bucephalandrę

To moje sugestie

- 0
Jak tylko ostatnie szkiełko będzie funkcjonowało, to zbrojniki na pewno tam trafią, tak samo jak barwniaki i plecostomus. Do obecnej obsady trafią sumiki szkliste i prawdopodobnie piskorki i pozostaną z razborami i być może z kiryskami. Czas pokaże co z tego wyjdzie.
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Ziela póki co tylko to jest
Postawię szklarnię albo cuś to może wyhoduję ziele 

- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Co zmienić aby była Azja? - wszystkie ryby
,
Po wyprowadzkach - też kirysy, szliste nie bardzo za mały baniak,
Musisz skupić się tylko na małych i większych razborach, brzankach lub danio, na dno więcej piskorków z małymi gatunkami bocji.

Po wyprowadzkach - też kirysy, szliste nie bardzo za mały baniak,
Musisz skupić się tylko na małych i większych razborach, brzankach lub danio, na dno więcej piskorków z małymi gatunkami bocji.
- 0
Mann am Boden
Piotruś, kupiłem kiedyś od Miewana książkę o biotopach. Pożyczę Cią ją. Tam znajdziesz komplet informacji
- 0
alexb47 pisze:Piotruś, kupiłem kiedyś od Miewana książkę o biotopach. Pożyczę Cią ją. Tam znajdziesz komplet informacji
Jak odwzorować biotop azjatyckiej rzeki - "Akwarium inspirowane naturą" lubiłem tą książeczkę nic więcej.
- 0
Mann am Boden
Jeśli nie wyjdzie mi Azja to pozostanie ogólne... Przy uruchomieniu kostki i tak jedno z dwóch obecnych szkieł pójdzie do kasacji...
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Mała aktualizacja... Zmienił się wystrój, zmienione korzenie... Występuje drobne przerybienie o czym doskonale wiem. Z czasem się to zmieni...
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz