54L
54L
Witam, chciałbym przedstawić moje niewielkie szkiełko.
Akwarium i oświetlenie to aquael set60 (60x30x30) 10W LED, z czasem planuję jednak zmienić na belkę.
Flora:
-phoenix moss
-creeping moss
-willow moss
-mini pelia
i kilka innych mchów, nie wszystkie jestem w stanie na chwile obecną ich rozpoznać
Fauna:
-4x otosek
docelowo
-A. Borelli (narazie pływają w sklepie 26stopniC (który gorąco polecam))
-10/12 szt. microrasbory / neon zielony / ?
Akwarium i oświetlenie to aquael set60 (60x30x30) 10W LED, z czasem planuję jednak zmienić na belkę.
Flora:
-phoenix moss
-creeping moss
-willow moss
-mini pelia
i kilka innych mchów, nie wszystkie jestem w stanie na chwile obecną ich rozpoznać
Fauna:
-4x otosek
docelowo
-A. Borelli (narazie pływają w sklepie 26stopniC (który gorąco polecam))
-10/12 szt. microrasbory / neon zielony / ?
- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
- Reputacja: 16
Re: 54L
Ładnie, ladnie.
Gdzie podział się korzonek z ostatniego zdjęcia? Z roślinami już go nie ma. Ten najbliżej prawego dolnego rogu akwarium.
Gdzie podział się korzonek z ostatniego zdjęcia? Z roślinami już go nie ma. Ten najbliżej prawego dolnego rogu akwarium.
- 0
Ładnie wygląda... ale... nie wiem czy gradacja podłoża nie jest za duża, przydało by się miejsce z drobnym piaseczkiem by mogły sobie skrzela czyścić... borelki lubią nieco piachu przerzucić (ostatnia fota w moim temacie viewtopic.php?f=16&t=4154&view=unread#unread)
Co do obsady to jak chcesz coś odchować to może przemyśl jeszcze towarzystwo... (sam mam ten problem) Bystrzyk amandy chyba będzie bezpieczniejszy niż neonki, choć w tych kolorach zginie... może jakieś drobnoustki... ja bym się trzymał biotopowo i Azji nie wprowadzał.
Co do obsady to jak chcesz coś odchować to może przemyśl jeszcze towarzystwo... (sam mam ten problem) Bystrzyk amandy chyba będzie bezpieczniejszy niż neonki, choć w tych kolorach zginie... może jakieś drobnoustki... ja bym się trzymał biotopowo i Azji nie wprowadzał.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Grzegorz, korzonek z ostatniego zdjęcia jest, tylko odwrotnie ułożony, bo miał 2 fajne miejsca do obsadzenia mchem w tej pozycji
Witek, co do podłoża to narazie zobaczę jak będą się czuły z tym, a obsada owszem, jeszcze do przemyślenia 

- 0
- Nowy na forum
Akwarium wydaje się większe dzięki tym korzeniom. Efekt psuje jedynie lewa strona - usuń ten gruby żwir.
Do apisto mam śliczne drobnoustki - Nannostomus marginatus sp.PERU
Do apisto mam śliczne drobnoustki - Nannostomus marginatus sp.PERU
- 0
Dziś odebrałem Borelki, które miały być w układzie 1+2 ale sprawa wygląda następująco, że jedna samica okazała sie być samcem, i wyszedł układ 2 samców na samice, większy samiec obrał rewiry w korzeniu, a ten mniejszy pływa sobie odważnie z przodu, samica jednak nie wie którego wybrać i pływa na zmianę raz z tym raz z tym, czasem we trójkę (narazie nie zauważyłem żadnych przejawów agresji) i tu moje pytanie, czy dokupić samicę/wymienić na samca/wydelegować jednego z samców?
- 0
- Nowy na forum