"słoik" 150 litrów Biety
|Strona 1 z 1
"słoik" 150 litrów Biety
Dzisiaj odpaliłam nowy zbiorniczek, 150 litrowy dla moich paletek. Jest to dobrana para paletek (samica blu diamond i samiec malboro) . Przystępowały już kilkakrotnie do składania ikry w odstępie dwutygodniowym. Jak do tej pory działo się to w ogólnej 450- tce i jak do tej pory nic z tego nie wyszło. Ikra najdłużej była pilnowana przez parę do dwóch dni. Na razie tarlaki zwiedzaja zbiornik, pływają wzdłóż i wszerz. Dzisiaj w ogólnym zbiorniku zauważyłam, jakby szykowały się do kolejnego tarła. Może tym razem coś z tego wyjdzie, pożyjemy zobaczymy. A jak się nie uda, to też
nie będę. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Re: "słoik" 150 litrów Biety
Fotki, wstawię, jesli ktoś mi w tym pomoże.
, bo sama nie ogarniam tego tematu.

- 0
A paletki po zmianie domu- już podpływaja do jedzenia. Niesamowicie cieszy to oko właściciela.

- 0
Piotrku, ja jadę jak na razie tylko na kranówce.
- 0
Bieta pisze:Piotrku, ja jadę jak na razie tylko na kranówce.
O rety, i te palety bez problemów?
U mnie zawsze pod górkę z tą wodą

- 0

Z tych paletkę, tego mojego samca miałam z hodowli z Łomży. Wtedy był prowadzony na wodzie RO. miałam całe stadko tych paletek Po pół roku z 13 sztuk, została mi jedna jedyna paletka- właśnie ten samiec. Przetrwał całe stadko. Na początku przygody z paletkami zrobiłam sporo błędów. Czasami im dolewałam Ro, a czasami podmianki były bez RO. Wiem, że filtr był nie dojrzały i skok azotynów, młodziutkie rybcie itd, itp. Po tamtym czasie, zaczęłam go traktować normalnie. W międzyczasie doszła mi druga paletka, właśnie ta samica odmiany blu diamond. Ryby dobrały się w pare. Teraz nie cuduję, jade na kranówce. Jak do tej pory maja się świetnie. Są żarłoczne. Wodę podmieniam wyłącznie kranówkę. Jak coś ma być z tego to będzie, a jak nie to trudno. Z takiego założenia wychodzę. Wrzuciłam już na luz.
- 0
|Strona 1 z 1