Zbiornik towarzyski 375l
Re: Zbiornik towarzyski 375l
Michał jest tak, że filtr zaczepiony na ściance akwarium buczy, więc zdjąłem go i narazie stoi na dnie oparty na gąbce, jest ciszej, ale mimo wszystko nie tak cichutko jak T-head. Niestety największy aqua szut jaki widzę to 750l/h a to zdecydowanie za mało. W dodatku po moich wczorajszych zabawach wirnik zaczął głośno pracować, dziś wieczorem jeszcze raz będę się z tym bawił bo przed myciem pracował ciszej. Myślałem po prostu, że sprzedam aquaela i kupię coś cichego o ile znajdę. Trochę szkoda, bo filtr sprawdza mi się już w drugim zbiorniku.
- 0
To standard u mnie wszystkie buczą, gdzieś te drgania się przenoszą na pokrywę i wszystko dookoła. Ja swój zawiesiłem na wylocie filtra i jest cisza.
- 0
Misiak pisze: Ja swój zawiesiłem na wylocie filtra i jest cisza.
Rozwiń proszę bo nie rozumiem. Zawiesiłeś na wylocie filtra?
- 0
Ano tak 
Mój wylot jest z rury pcv 3/4 i na niej zawiesiłem na trytytkach głowicę aquaela 2000
Tutaj masz wylot po prawej stronie.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Ogólnie to te przyssawki szybko tracą swoją moc tłumienia drgań, stają się twarde i do

Mój wylot jest z rury pcv 3/4 i na niej zawiesiłem na trytytkach głowicę aquaela 2000

Tutaj masz wylot po prawej stronie.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Ogólnie to te przyssawki szybko tracą swoją moc tłumienia drgań, stają się twarde i do

- 0
Ja mam Aquaela Turbo 2000 i chodzi cichutko. Sprawdź porozkręcaj i poskręcaj, może coś jest przypchane. Był moment,że warczał jak samolot, jednak od dłuższego czasu śmiga cicho.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
A spróbuj twarde przyssawki potrzymać we wrzątku chwilę, powinny zmięknąć.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Stary ale już nie sprawdzający się sposób , chyba zmienili plastik z jakiego robią przyssawki .
Zmieniasz coś Michał
Zmieniasz coś Michał

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
jak burczy bardziej niż przed czyszczenie to albo nasmarować wirnik albo poczekać aż się z lekka zasyfi i tym "nasmaruje" większość moich głowic pracowała głośniej po czyszczeniu
filtrów

- 0