Restart
Re: Restart
*Mattteusch a może zrób w jakimś pojemniczku mieszankę z tych pokarmów, wtedy ryby zjedzą sobie co im pasuje, a ty nie będziesz się musiał głowić co dzisiaj dać... mieszanka oczywiście bez artemii...
Ja swoje pokarmy mam wymieszane i przemielone przez wyciskacz do czosnku (obsada z małymi gębami), trzymam je np w małym słoiczku lub w pudełkach po starych kliszach foto.
Ja swoje pokarmy mam wymieszane i przemielone przez wyciskacz do czosnku (obsada z małymi gębami), trzymam je np w małym słoiczku lub w pudełkach po starych kliszach foto.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Dzisiaj zakończyłem głodówkę i przy robieniu porządków, nicieni nie widziałem nawet za filtrem. Chyba poskutkowało 
Kupiłem tropical cichlid color i ochotkę mrożoną oraz redukuję karmienie do 1 razu dziennie, raz na jakiś czas zwiększając dawkę lub pomijając ją

miewan pisze:Karmienie raz dziennie (czasami pomijanie dawki ), o różnych godzinach nie zaszkodzi rybom ( nie jeżeli masz narybek lub młodziutkie ryby), co jakiś czas możesz dać im więcej i tak na marginesie może już wyrośnij z podstawowych/oklepanych/o starej recepturze karm tropicala
Kupiłem tropical cichlid color i ochotkę mrożoną oraz redukuję karmienie do 1 razu dziennie, raz na jakiś czas zwiększając dawkę lub pomijając ją

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
Teraz już wiem. Chociaż nie było po nich widać, za każdym razem ochoczo wypływały do karmienia 

- 0
Wczoraj zebrałem w lesie trochę opadłych liści i leżąc na kaloryferze już wyschły, chociaż jeszcze do jutra poczekam z wyparzeniem i włożeniem do akwarium. Wystarczy 10 średniej wielkości liści na 45 litrów, czy to trochę za dużo? Nie chcę zawracać głowy, ale wolę zapytać niż przedobrzyć 

- 0
To chyba juz tylko aspekt wizualny - wrzuc tyle zeby bylo ladnie 
Wysłane z mojego IdeaTab A2107A-H przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego IdeaTab A2107A-H przy użyciu Tapatalka
- 0

Na drugi raz staraj się zrywać z drzewa, a nie zbierać opadłe. Na ziemi jest wilgotno i dużo grzybów (teraz sucho więc może ich nic nie zaraziło).
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
Akurat jak byłem, to na drzewach pozostały już nieliczne liście, a te których dostawałem były zarażone mączniakiem
dlatego zebrałem spod drzewa i porządnie wyparzyłem. No i już prawie cały dzień mokną w misce żeby zatonąć, mam nadzieję że jutro będą już na dnie to włożę je do baniaka
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
- 0
Mattteusch pisze:Akurat jak byłem, to na drzewach pozostały już nieliczne liście
To dziwne, dąb mało gubi liści, większość pozostaje na drzewie do końca zimy a nawet i wiosny.
- 0

Też się zdziwiłem, po drodze jeszcze w mieście widziałem dęby z liśćmi, a jak dotarłem do lasu nie mogłem się nadziwić, bo liście zostały tylko wysoko na czubkach drzew, a na niższych gałęziach albo w ogóle liści nie było albo były mocno zaatakowane przez mączniaka. Z drzewa zerwałem tylko liście dębu czerwonego, bo napotkałem malutkie jeszcze drzewko, gdzie akurat liście były ładne, czerwone.
Długo te liście toną? Już 24h moczą się w misce z wodą i nadal się unoszą...
Długo te liście toną? Już 24h moczą się w misce z wodą i nadal się unoszą...
- 0